Світлична: На рівні області запроваджено низку програм, що мотивують діячів науки

Вівторок, 23 жовтня 2018, 16:55
Керівник регіону ініціювала надання статусу національного Харківському університету харчування та торгівлі.
Світлична: На рівні області запроваджено низку програм, що мотивують діячів науки

Про це Юлія Світлична сказала під час зустрічі з керівництвом та викладацьким складом університету, повідомляє прес-служба ХОДА.

«Перед тим, як їхати до вас, я підписала листи, якими ініціювала перед центральними органами влади надання вашому вишу статусу національного. Я буду добиватися цього рішення», - повідомила вона.

Зустріч відбулась 23 жовтня. Під час спілкування голова ХОДА обговорила з керівництвом та викладацьким складом університету перспективи розвитку вишу та стан сфери освіти на Харківщині загалом.

«Університет харчування та торгівлі продовжує гарні традиції та набирає обертів, - сказала Юлія Світлична. - Ви розширюєте міжнародні зв’язки, запроваджуєте нові проекти. Звичайно, кожен виш, що знаходиться в Харківській області, повинен мати перспективи та розвиватися. Для цього ми створили Харківський університетський консорціум. Він активно співпрацює з департаментами облдержадміністрації. І я дякую за те, що ви до нього доєдналися».

Голова ХОДА відзначила, що на рівні області запроваджено низку програм, що мотивують діячів науки, відбуваються конкурси, у 2,5 рази збільшено стипендії для науковців тощо.

Ректор Харківського державного університету харчування та торгівлі Олександр Черевко подякував Юлії Світличній за допомогу та підтримку, які постійно відчуває виш.

«В останні роки ми постійно відчуваємо вашу присутність у нашому житті й вашу допомогу. Ми завжди вам вдячні. Якщо у нас виникають якісь питання, які знаходяться в компетенції обладміністрації, не було ще жодного разу, щоб Юлія Олександрівна не надала нам допомогу, - відзначив Олександр Черевко. - Крім того, що вона - найкращий голова облдержадміністрації в Україні, вона ще й наша колега, науково-педагогічний працівник, доктор юридичних наук, професор нашого університету, почесний член вченої ради нашого університету. А найголовніше, чим ми пишаємося, - вона випускниця нашого університету. Гордість переповняє наші душі, тому що випускниця нашого університету змогла досягти таких вершин державного рівня. Вона - талановитий менеджер, талановитий управлінець, і під її керівництвом наша область уже декілька років займає передові позиції по показниках соціально-економічного розвитку».

Під час зустрічі з колективом голова ХОДА передала державну нагороду проректору ХДУХТ Валерію Михайлову. Йому було присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки та техніки України».

«Це дуже висока нагорода, і я її отримав завдяки наполегливій праці всього колективу. Ми зробимо ще багато для нашої Харківщини та країни, - запевнив Валерій Михайлов. – І мені дуже приємно, Юліє Олександрівно, що цю нагороду я отримав з ваших рук – не тільки як випускниці нашого університету, а як людини, яка користується великим авторитетом у жителів Харківської області. Дякую за вашу підтримку!»

Також Юлія Світлична вручила відзнаки ХОДА кращім співробітникам ХДУХТ.

«Надзвичайно приємно бачити тут той «костяк», який надавав і мені знання, і продовжує надавати знання молодим та завзятим – вашим студентам. Упевнена, що ви зможете розкрити потенціал кожного. Бажаю вам наснаги, здоров'я, витримки, бажання йти на роботу та повертатися з неї з гарним настроєм», - сказала керівник області.

Нагадаємо, в поточному році сім харківських вчених отримали гранти від Президента України. Вони займаються різними дослідженнями - від медичних до аграрних. Голова ХОДА запевнила, що керівництво області й надалі працюватиме над розширенням можливостей для молодих учених, у тому числі, залучаючи до цього міжнародні інституції.

До речі, три останні роки Харківщина, за офіційними рейтингами Кабінету міністрів України, посідає перше місце щодо доступності і якості освіти.

 

comments powered by HyperComments