Світлична привітала з ювілеєм ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут» (ФОТО)

Вівторок, 30 жовтня 2018, 18:06
ННЦ «ХФТІ» не просто відповідає стандартам - він їх задає.
Світлична привітала з ювілеєм ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут» (ФОТО)

Це сказала керівник регіону 30 жовтня під час заходів з святкування 90-річчя наукового закладу, повідомляє прес-служба ХОДА.

Керівник області зазначила, що в останні роки облдержадміністрація щільно співпрацює з ННЦ «ХФТІ».

«Імідж Харківської області, наукової школи Харківщини залежить від результативності вашої праці. І ми в цьому дуже зацікавлені, - підкреслила голова Харківської ОДА. - А на нашу підтримку на регіональному рівні ви завжди можете розраховувати».

«Саме тут працювали академіки Ландау, Курчатов, Вальтер, Брауде, Верещагін та багато інших вчених зі світовим ім'ям. Саме тут вперше розщепили ядро атома літію, потім отримали рідкий гелій та рідкий водень, створили першу радіолокаційну установку. Саме тут зараз, разом із партнерами з США, реалізується проект «Джерело нейтронів» - перша ядерна установка світового значення, що розроблена в Україні», - написала губернатор у своєму Фейсбуці.

Нагадаємо, 24 жовтня Юлія Світлична взяла участь у розширеному засіданні Вченої ради Радіоастрономічного інституту НАН України. Керівник регіону зустрілася з колективом інституту і передала державну нагороду заступнику директора РІ НАНУ Дмитру Вавріву. 

23 жовтня під час спілкування з колективом Харківського державного університету харчування та торгівлі голова ХОДА доповіла, що на рівні області запроваджено низку програм, що мотивують діячів науки. Голова ХОДА відзначила, що на рівні області запроваджено низку програм, що мотивують діячів науки, відбуваються конкурси, у 2,5 рази збільшено стипендії для науковців тощо. 

comments powered by HyperComments