Світлична зустрілась з колективом Інституту проблем кріобіології та кріомедицини НАН України (ФОТО)

Середа, 31 жовтня 2018, 15:49
Губернатор Харківщини відвідала науковий заклад сьогодні, 31 жовтня. Вона поспілкувалася з керівництвом і колективом інституту та ознайомилася з роботою підрозділів.
Світлична зустрілась з колективом Інституту проблем кріобіології та кріомедицини НАН України (ФОТО)

Також Юлія Світлична передала державну нагороду (звання Заслуженого працівника науки і техніки України) директору інституту Анатолію Гольцеву та відзнаки облдержадміністрації співробітникам, повідомляє прес-служба ХОДА.

«Я вражена вашою роботою й тим, наскільки ви натхнені своєю справою. Унікальний колектив унікального інституту, що створює унікальні розробки. Ви працюєте над технологіями завтрашнього дня. У Харкові ми можемо відкривати завісу майбутнього. І це робите ви. Дякую вам за вашу роботу!», - сказала вона.

Юлія Світлична підкреслила, що на регіональному рівні для розвитку науки на даний момент робиться все можливе. Зокрема, впроваджені різні проекти та програми для підвищення мотивації як молодих, так і досвідчених науковців. Засновані обласні премії для діячів науки, і їх розмір збільшили в 2,5 рази.

«Ці програми ми будемо продовжувати. На 2019 рік закладаємо до обласного бюджету необхідне фінансування. Не все ми можемо змінити, але те, що можна вирішити на регіональному рівні, обов'язково будемо робити», - запевнила Юлія Світлична.

Під час спілкування з главою області керівник інституту передав Юлії Світличній свої пропозиції та побажання щодо проектів розвитку установи, які можна реалізувати на регіональному рівні. Керівник області запевнила, що розгляне всі питання, порушені керівництвом і співробітниками інституту.

Нагадаємо, Харківщина готується до святкування 100-річчя НАН України. Головний святковий захід, де збереться вся наукова громадськість Харківщини, відбудеться 4 листопада. З метою підготовки до визначної дати було створено організаційний комітет, до складу якого увійшли представники влади та наукової спільноти Харківщини.

До речі, в поточному році сім харківських вчених отримали гранти від Президента України. Вони займаються різними дослідженнями - від медичних до аграрних. Голова ХОДА запевнила, що керівництво області й надалі працюватиме над розширенням можливостей для молодих учених, у тому числі, залучаючи до цього міжнародні інституції.

Також нагадаємо, що три останні роки Харківщина, за офіційними рейтингами Кабінету міністрів України, посідає перше місце щодо доступності і якості освіти.

comments powered by HyperComments