На заводі «Південкабель» зарплатня зросте ще на 20% - Світлична

Четвер, 1 листопада 2018, 13:05
Обсяги виробництва на заводі «Південкабель» за останні 2 роки збільшилися майже на 40%.
На заводі «Південкабель» зарплатня зросте ще на 20% - Світлична

Про це сказала губернатор області Юлія Світлична під час візиту на завод сьогодні, 1 листопада, коли на на підприємстві запустили нову лінію волочіння, яка дозволить збільшити обсяги виробництва

«Кожне підприємство має і нашу підтримку, і контроль. Допомагаємо як у виробничих питаннях, так і в соціальних. І промисловість на Харківщині зростає.Приємно, що «Південкабель» підтримує нашу вимогу щодо підвищення заробітної плати. За цей рік вона зросте на 40%. Сьогодні домовилися з керівництвом підприємства про те, що у наступному році зарплатня зросте ще на 20%. Є така можливість, адже завод має завантаження на 2019 рік», - сказала вона .

У цілому, як зазначила Юлія Світлична, обсяги виробництва на заводі за останні 2 роки збільшилися майже на 40%. Один з найбільших контрактів (на 250 млн грн) було підписано з партнерами з Польщі під час Х Міжнародного економічного форуму, який пройшов у Харкові у вересні.

Керівник області наголосила на тому, що продукція, яку випускає завод, відповідає світовим стандартам та дозволяє нашій країні модернізувати галузь енергетики. Зокрема, потужний кабель, який випускають на «Південкабелі», дозволяє прокладати лінії електропередачі  під землею.

«Це сучасний підхід, весь європейський світ давно перейшов на перекладку кабелів під землею. Особливо у мегаполісах», - зауважила Юлія Світлична.

«Високовольтні лінії неможливо будувати в містах, вони екологічно небезпечні. Довготривале перебування під ними пригнічує імунну систему людини», - пояснив директор заводу Володимир Золотарьов.

Нагадаємо, під час Х Міжнародного економічного форуму “Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!” Президент України Петро Порошенко підкреслив, що Харківщина є ключовим регіоном в оборонному комплексі країни. Область демонструє перехід від зовнішньої торгівлі сировиною та матеріалами до експорту наукомісткої та високотехнологічної продукції, що потребує створення інноваційної інфраструктури та інтеграції наукових закладів та бізнесу. Порошенко також додав, що нині ІТ-сектор формує вже понад 3% ВВП держави. У структурі українського експорту він посів третє місце. 

Нагадаємо, Харківщина завершила 2017 рік з індексом зростання промислового виробництва 106,1%. Головною експортною галуззю є виробництво готових харчових продуктів. Найбільшу генерацію прибутку демонструє машинобудування, за рахунок, у першу чергу, внутрішнього ринку. Ще один з позитивних підсумків року - в Харківській області формується кластер енергомашинобудування: тут функціонують підприємства, які створюють повний цикл, від створення проектів до виробництва турбін та монтажу.

 

comments powered by HyperComments