Павелко: У Харкові одна з найкращих підтримок місцевої влади, особисто від губернатора Світличної

Субота, 3 листопада 2018, 14:08
У коментарі виданню Football.ua президент ФФУ Андрій Павелко пояснив, чому Харків обраний для подачі заявки на проведення Суперкубка УЄФА.
Павелко: У Харкові одна з найкращих підтримок місцевої влади, особисто від губернатора Світличної

За його словами, це є одним із пріоритетних завдань, якщо влада хоче, якщо є підтримка і бажання дати жителям харківської області і міста Харкова краще, що може бути в футболі, то, напевно, йде відповідна реакція від самих уболівальників, від харків'ян.

«Також у Харкова хороша історія проведення міжнародних матчів: Ліги чемпіонів, де грає «Шахтар», збірної України. Харків показав дуже хорошу організацію, дуже теплий прийом для всіх уболівальників і для команд, які приїжджають грати до Харкова. І, звичайно ж, атмосфера стадіону в Харкові, яку створюють харків'яни і українські вболівальники, які приїжджають на матчі, переконує в правильності вибору подачі заявки на проведення Суперкубка саме в Харкові. Це буде родзинка УЄФА, що саме в Харкові пройде Суперкубок 2021-го року», - сказав він.

Відзначимо, що лише два роки тому спільними зусиллями Федерації футболу України та керівництва Харківської області після тривалої вимушеної перерви до Харкова вдалося повернути великий футбол. У жовтні 2016 року УЄФА відкрила Харків для міжнародних матчів і вже в листопаді на стадіоні «Металіст» проходитиме гра національних збірних України та Сербії.

12 грудня, виконуючи положення Меморандуму про співпрацю, який підписали голова ФФУ Андрій Павелко та Юлія Світлична, виконком Федерації футболу України підтримав клопотання керівництва області та вирішив, що фінал Кубку України з футболу 2017 року пройде в Харкові на стадіоні «Металіст».

Харківській стадіон вже традиційно стала фартовим для української збірної. Збірна України здобула перемогу з рахунком 1:0 та зайняла перше місце у своїй групі. Після великого футболу, який відбувся 2016 року, Харківська область переконливо збільшує кількість та рівень матчів, які проходять на стадіоні «Металіст».  

Матч Ліги націй — це вже третя гра української збірної, яка проходила в Харкові. До цього тут провели товариський матч зі сербською збірною, а згодом – матч кваліфікації до Чемпіонату світу з турецькою. Також в Харківські області пройшли матчі групового раунду Ліги чемпіонів, ігри української Прем’єр-ліги та Першої ліги Чемпіонату України з футболу за участю ФК «Металіст 1925».

Нагадаємо, 1 листопада Харківська облдержадміністрація та Федерація футболу України оприлюднили спільну заяву щодо проведення в Харкові матчу за Суперкубок УЄФА. «Федерація футболу України повідомила УЄФА про готовність поборотися за право проведення цього поєдинку у Харкові. Всі необхідні документи для оформлення повноцінної заявки, відповідно до вимог УЄФА, будуть зібрані спільно ФФУ та керівництвом ХОДА до лютого 2019 року, - повідомляється в заяві. - Є всі підстави розраховувати на те, що Харків зможе провести матч за Суперкубок УЄФА на найвищому рівні. Підтвердженням цього є організація фіналу Ліги чемпіонів у Києві в травні цього року, що заслужила на найвищу оцінку керівництва УЄФА».

 

 

comments powered by HyperComments