Юлія Світлична привітала аграріїв Харківщини з професійним святом

Вівторок, 27 листопада 2018, 14:18
Поздоровлення були виголошені у Харківській ОДА сьогодні, 27 листопада, під час урочистостей з нагоди відзначення Дня працівника сільського господарства.
Юлія Світлична привітала аграріїв Харківщини з професійним святом

«Праця сільського робітника завжди важка, але надзвичайно відповідальна. Від неї залежить добробут кожної української родини. Ваші знання, ваша наполеглива праця, ваша природна мудрість надають можливість розвивати українське село та сільське господарство, яке робить дуже вагомий внесок у розвиток економіки нашого регіону», - сказала очільник регіону, звертаючись аграріїв Харківщини.

«Праця сільського робітника завжди важка, але надзвичайно відповідальна. Від неї залежить добробут кожної української родини, - сказала керівник області, звертаючись до харківських аграріїв. - Ваші знання, ваша наполеглива праця, ваша природна мудрість надають можливість розвивати українське село та сільське господарство, яке робить дуже вагомий внесок у розвиток економіки нашого регіону».

Юлія Світлична відзначила здобутки аграріїв Харківщини, завдяки яким, попри складні погодні умови цього року, регіон займає провідні позиції в країні. Зокрема, у 2018-му Харківська область має 1-і місця в Україні за валовим збором гороху, соняшнику та ячменю, а також 2-е – за валом пшениці. Керівник області також підкреслила великий внесок, який роблять працівники сільського господарства у розвиток соціальної інфраструктури області, роботу промисловості та підтримку української армії.

«Попереду в нас з вами надзвичайно велика робота, маємо багато викликів, багато над чим потрібно попрацювати, - сказала голова ХОДА. - Дякую вам за вашу відданість та безкорисну любов до рідного краю. Бажаємо, щоб кожен день вам приносив задоволення, а Харківщині та всій Україні – зміцнення».

Під час заходу Юлія Світлична передала аграріям Харківщини державні нагороди. Ордени «За заслуги» ІІІ ступеня отримали голова фермерського господарства «Кириченко М.» з Борівського району Микола Кириченко та директор приватного підприємства «Агропрогрес» з Кегичівського району Андрій Хвесик. Почесні звання «Заслужений працівник сільського господарства України» надано директорові товариства «Агрофірма «Надія» (Чугуївський район) Віктору Вергуну та генеральному директорові сільськогосподарського підприємства «Вільшанське» (Дворічанський район) Віктору Лебединському. Аграрії області також отримали відзнаки Міністерства аграрної політики та продовольства України й Харківської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, у липні Юлія Світлична привітала хліборобів Харківщини з першим мільйоном тонн зерна нового врожаю. Вона відзначила, що цей успіх – це результат вмілої організації праці, використання сучасних технологій вирощування зернових культур, високого професіоналізму та самовідданої праці аграріїв.

Також Юлія Світлична розповіла про новий хлібопекарський комплекс на Харківщині. Новий комплекс на 12 тисяч квадратних метрів розпочали будувати в Харківському районі області. Завершити споруду планують протягом 7-8 місяців, після чого тут встановлять 14 виробничих ліній. Особливістю підприємства є можливість виробляти заморожені сорти хлібу та напівфабрикатів, що дозволить Харківщині вперше в історії експортувати хлібобулочну продукцію до будь-якої точки світу. Подібного сучасного підприємства в Україні ще не існує.

comments powered by HyperComments