Світлична поспілкувалася з викладачами та вихованцями музичної школи-інтернату (ФОТО)

П'ятниця, 30 листопада 2018, 10:37
Керівник Харківської області відвідала заклад 30 листопада. Вона привітала колектив музичної школи-інтернату з 75-річчям закладу та передала державну нагороду директору Валерію Алтухову.
Світлична поспілкувалася з викладачами та вихованцями музичної школи-інтернату (ФОТО)

«Хтось каже, що не потрібно приділяти увагу культурі та мистецтву у воєнний час. Обов'язково потрібно. Саме вони об'єднують людей», - сказала керівник області під час урочистого заходу, присвяченого 75-річчю Харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату.

Вона підкреслила, що ніякі корегування в життя харків'ян у зв'язку з введенням в регіоні воєнного стану вноситися не будуть.

«Працюйте, вчіться, ходіть на концерти. Усі заходи проводитимуться у звичайному графіку - новорічні, в тому числі. Ми забезпечимо мир і безпеку на території регіону», - сказала голова ХОДА.

Вітаючи колектив, Юлія Світлична відзначила досягнення школи та її випускників.

«Людина формується у школі. У вашій школі сформувалося дуже багато гідних людей. Я бажаю, щоб і надалі ваші випускники прославляли свою школу. Щоб якомога більше зірок виходило з цих дверей», - зазначила керівник області.

Під час заходу вона передала директору Харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату Валерію Алтухову державну нагороду - орден «За заслуги» ІІІ ступеня, а також вручила співробітникам закладу відзнаки ХОДА.

Валерій Алтухов подякував Юлії Світличній за підтримку школи.

«Це велике щастя, що область очолює людина, яка розуміє значення культури - що це основа всього», - сказав він.

Привітати альма-матер з ювілеєм прийшли й знамениті випускники. Серед них - директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко.

«Стільки минуло десятиліть, а я, як і раніше, відчуваю трепет, коли заходжу до двору цієї школи, - зізнався він. - Я дякую своїй школі за те, що я тут вперше любив, вперше читав, вперше грав, вперше виступав на цій сцені. Музикантами школа робить нас усіх, але вона ще й зробила нас усіх людьми».

Юрій Янко також відзначив внесок голови ХОДА у розвиток і підтримку сфери культури та мистецтва в Харківській області.

«Якби ви бачили, як Юлія Олександрівна вимагає з усіх будівельників, щоб Харківська філармонія була побудована! Дуже добре, що культура в Харківській області - в надійних руках», - сказав директор і головний диригент Харківської обласної філармонії.

Нагадаємо, 18 листопада Юлія Світлична відвідала Харківський театр Пушкіна і привітала колектив театру з 85-річчям. Очільник Харківської області побажала творчому колективу успіхів і яскравих прем'єр, а самому театру - завжди збирати зали, наповнені душевним теплом і гучними оваціями.

comments powered by HyperComments