Світлична привітала Харківський театр Пушкіна з 85-річчям

Неділя, 18 листопада 2018, 09:45
Очільник Харківської області побажала творчому колективу успіхів і яскравих прем'єр, а самому театру - завжди збирати зали, наповнені душевним теплом і гучними оваціями.
Світлична привітала Харківський театр Пушкіна з 85-річчям

Вона також передала державну нагороду актору Михайлу Тягнієнку, повідомляє прес-служба ХОДА.

«Зустрічаючись з людьми мистецтва, я відчуваю особливий трепет.Тому що культура та мистецтво - це духовний фундамент. І особливо важливо підтримувати та розвивати їх саме в такі, складні для країни, часи. Ми завжди пишалися своєю творчою елітою, своїми наукою та промисловістю, тому що в усіх цих напрямків є історія, але головне - є люди, які вміють продовжувати традиції. І один з таких колективів, що гідно продовжують традиції, - ваш», - сказала Юлія Світлична. 

Нагадаємо, у жовтні голова ХОДА зустрілася з учасниками Асоціації театрів опери та балету України. Юлія Світлична розповіла, що дана асоціація на чолі з Харківщиною має велике значення для розвитку не тільки театрів опери та балету, а й сфери культури. За її словами, відсутність розвитку культури не дасть державі розвиватися. Як зазначила губернаторка, нині приділяється значна увага розвитку культури в регіоні.

Ми вже писали, що на Харківщині багато уваги приділяється розвитку театрального мистецтва. У регіоні успішно працюють п'ять обласних, один національний і більше тридцяти недержавних театрів. Триває реконструкція фасаду театру імені Пушкіна, на яку було виділено 670 тисяч гривень з обласного бюджету. Виділені кошти для підтримки українського драматичного театру імені Шевченка. Ремонт нової зали Харківської філармонії йде до свого завершення. За словами голови ХОДА, на початку наступного року має відбутися перший концерт в оновленій залі. 

До речі, у липні голова ХОДА ознайомилася з роботою ХНАТОБу ім. М. Лисенка та поспілкувалася з колективом. Світлична висловила вдячність колективу театру за вдале завершення сезону, а також велику кількість культурних проектів, фестивалів, які були реалізовані разом з обласною адміністрацією. Вона підкреслила, що вони можуть розраховувати і на подальшу підтримку. До реалізації нових проектів будуть долучати іноземних партнерів і соціально відповідальний бізнес. 

comments powered by HyperComments