Світлична: Головне наше завдання – це гарантування безпеки та миру на території Харківшини

П'ятниця, 30 листопада 2018, 16:17
Керівник Харківської області 30 листопада скликала регіональну раду оборони.
Світлична: Головне наше завдання – це гарантування безпеки та миру на території Харківшини

Юлія Світлична зауважила, що такі засідання будуть відбуватись в разі необхідності. Такий формат роботи створено для координації дій та спільної діяльності в умовах воєнного стану, повідомляє прес-служба ХОДА.

Губернатор акцентувала увагу на персональній відповідальності керівника кожного відомства та всіх залучених служб щодо чіткого та беззаперечного виконання поставлених завдань.

«Наголошую, що всі заходи, які проводитимуться, ні в якому разі не мають порушувати конституційні права жителів Харківщини. Життя в регіоні триватиме своєю чергою. Усі заплановані масові, культурні, спортивні заходи, включно з новорічними святами, відбуватимуться як завжди», - сказала Світлична.

Нагадаємо, Верховна Рада України затвердила Указ Президента «Про введення воєнного стану в Україні». Воєнний стан запроваджено в низці регіонів країни, в тому числі Харківській області. Документом передбачається, що воєнний стан вводиться на 30 діб, до 26 грудня, у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

У Харківській області на даний момент всі підрозділи та частини ЗСУ приведені в стан готовності, СБУ та Національна поліція переведені на посилений варіант несення служби, а прикордонна служба діє відповідно до Закону про захист державного кордону.

Керівник регіону Юлія Світлична запевнила, що через запровадження на території регіону воєнного стану конституційні права жителів Харківщини обмежувати не будуть.

comments powered by HyperComments