Перший тиждень військового положення на Харківщині пройшов спокійно

Юлія Гуш  |  Понеділок, 3 грудня 2018, 12:57
На даний момент ситуація в регіоні залишається керованою.
Перший тиждень військового положення на Харківщині пройшов спокійно

Про це заявив радник голови ХОДА Сергій Стороженко. За його словами, перший тиждень воєнного стану на території Харківської області пройшов спокійно, регіон керований. На даний момент немає підстав говорити про напруження ні вздовж державного кордону, ні всередині області.

Військовий комісар Харківського військового комісаріату Юрій Калгушкін в свою чергу також підкреслив, що ситуація в регіоні є спокійною та керованою. За його словами, з 2 грудня розпочалися відправки військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги до військових частин ЗСУ. Відправки здійснюватимуться кожного дня протягом поточного тижня. Також вже заплановане проведення учбових зборів. А 4 та 5 грудня в регіоні пройдуть командно-штабні тренування по територіальній обороні.

За словами Андрія Ігнатьєва, начальника Східного регіонального ДПСУ, на україно-російському кордоні є уповільнення вантажних транспортних засобів. В пункті пропуску «Гоптівка» знаходиться до 60 вантажівок, які російська сторона повільно пропускає в свій бік. На даний моменьт державна прикордонна служба провела всі необхідні заходи та готова до виконання завдань. Також Ігнатьєв розповів, що за цей тиждень кордон з російської сторони перетнули 6 213 осіб. З них 218 чоловік не пропустили на українську територію.

«На сьогоднішній час оперативна обстановка в Харківській області стабільна, жодних погіршень немає, – зазначив Сергій Бірбасов, начальник Управління превентивної діяльності ГУ НП в Харківській області, – в середньому, все як було минулого тижня. Жодного погіршення, в тому числі кримінального стану немає». За його словами, на даний момент у зв’язку з воєнним положенням було зафіксовано декілька майнових злочинів.

Що стосується профілактики кіберзлочинності, то в області підрозділи поліції відстежують соцмережі на предмет фейків та спроб роздмухування паніки.

comments powered by HyperComments