Юлія Світлична та Давіде ла Чечіліа відкрили концерт «Музика та їжа» (ФОТО)

Субота, 8 грудня 2018, 11:22
Концерт відбувся у Харківському театрі опери та балету в рамках III тижня італійської кухні у світі.
Юлія Світлична та Давіде ла Чечіліа відкрили концерт «Музика та їжа» (ФОТО)

Як повідомляє прес-служба Харківської ОДА,  італійсько-український мистецький захід присвячено 150-й річниці видатного композитора та гурмана Джоаккіно Россіні.

Композиції концерту «Музика та їжа» солісти та симфонічний оркестр ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка виконали під керівництвом італійського диригента й композитора Ауреліо Канонічі.

Спільний проект з театром опери та балету – далеко не єдиний для Харківщини та Італії.

«Це вже другий концерт, який ми проводимо в Харкові. Ми також співпрацюємо з Харківським університетом імені Каразіна. Нещодавно тут проводили конференцію для астрономів та астрофізиків.  Працюємо й над розвитком економічних відносин. У березні 2019 року буде відкрито авіарейси з Харкова до Італії, які здійснюватиме компанія-лоукост. Дуже радію, що ми можемо розвивати співпрацю в різних сферах», - відзначив Надзвичайний та Повноважний посол Італійської Республіки в Україні Давіде ла Чечіліа.

Голова ХОДА Юлія Світлична підкреслила, що співпраця Харківщини з Італією в економічній сфері дає результати. Порівняно з 2017-м роком зовнішньоторговельний обіг регіону з цією країною збільшився на 20%.

«Будемо продовжувати розвивати економічні та культурні наші зв'язки, - запевнила Юлія Світлична. – Адже розвиток культури надзвичайно важливий саме в такі, найважчі, часи для України».

Голова ХОДА відзначила, що розвитку сфери культури та мистецтва в Харківській області приділяється особлива увага.

«Ми намагаємося підтримувати та приводити до ладу всі заклади культури, а також допомагаємо, щоб усі ті, хто працює в культурній сфері, отримували гідну зарплатню. Мені приємно сказати, що на сесії обласної ради було підтримано мою ініціативу щодо виділення додаткових коштів, що дозволить на 30% збільшити зарплатню всім працівникам обласних академічних театрів. А сьогодні ми розширюємо можливості. Мені надзвичайно приємно, що разом з послом Італії ми запроваджуємо нові проекти. І сьогодні в Харкові – особливий концерт для особливого регіону».

Під час концерту «Музика та їжа» в ХНАТОБі прозвучали музичні твори Россіні, Вагнера, Моцарта, Белліні, Чайковського, Пуччіні та Верді.

Нагадаємо, 23 листопада голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, перебуваючи в Римі, зустрілася з мером Італійської столиці Вірджинією Раджі. У ході зустрічі Юлія Світлична та Вірджинія Раджі обговорила перспективи розвитку міжрегіонального співробітництва, повідомляє прес-служба ХОДА.

Також очільник Харківщини та мер Риму розглянули можливості співробітництва в економічній та освітній сферах, сільському господарстві, сферах культури й туризму.

Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа вперше відвідав Харківщину у лютому цього року, проте під час зустрічі з керівником області Юлією Світличною відзначив, що добре знає про потенціал регіону. Юлія Світлична презентувала пану послу потенціал регіону, наголосивши на розгалуженій промисловості, експортному потенціалі та можливостях вищої школи області. Вона також відзначила, що активізації відносин між Харківщиною та Італією сприятиме відкриття прямих авіарейсів з Харкова до італійського Ріміні, яке заплановано цього року.

comments powered by HyperComments