Світлична нагородила кращих працівників вишів області (ФОТО)

Середа, 12 грудня 2018, 17:59
Губернатор Харківської області нагородила переможців конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена».
Світлична нагородила кращих працівників вишів області (ФОТО)

Як повідомляє прес-служба ХОДА, урочиста церемонія відбулася сьогодні, 12 грудня, у в ХНУ ім. В.Н. Каразіна.

Вітаючи переможців, голова ХОДА Юлія Світлична відзначила багату історію та традиції, які має вища школа Харківщини, та наголосила на важливості продовження традицій та подальшого розвитку закладів вищої освіти.

«Останнім часом у ваших навчальних закладах з’являються нові можливості для студентів, вони мають змогу розвиватися, відкривати для себе нові наукові майданчики, брати участь у міжнародних проектах. Тільки разом, гуртуючись, об’єднуючись, наполегливо займаючись наукою, ми можемо розвивати та зміцнювати свій рідний край, свою рідну Харківщину. Ми маємо чим пишатися, маємо видатних людей, і саме завдяки науковцям маємо свій унікальний науково-культурний образ, за яким нас ідентифікують у всьому світі», - сказала вона.

Нагадаємо, у жовтні Юлія Світлична зустрілась з керівництвом та викладацьким складом Харківського університету харчування та торгівлі. Під час спілкування голова ХОДА обговорила перспективи розвитку вишу та стан сфери освіти на Харківщині загалом. Юлія Світлична відзначила, що на рівні області запроваджено низку програм, що мотивують діячів науки, відбуваються конкурси, у 2,5 рази збільшено стипендії для науковців тощо.

Нагадаємо також, що поточному році сім харківських вчених отримали гранти від Президента України. Вони займаються різними дослідженнями - від медичних до аграрних. Голова ХОДА запевнила, що керівництво області й надалі працюватиме над розширенням можливостей для молодих учених, у тому числі, залучаючи до цього міжнародні інституції.

До речі, три останні роки Харківщина, за офіційними рейтингами Кабінету міністрів України, посідає перше місце щодо доступності і якості освіти.

comments powered by HyperComments