Світлична ознайомилася з ходом будівельних робіт в обласній лікарні для чорнобильців (ФОТО)

П'ятниця, 14 грудня 2018, 14:48
Голова Харківської ОДА 14 грудня, у «День ліквідатора» разом з чорнобильцями перевіряли хід будівельних робіт у диспансері радіаційного захисту населення.
Світлична ознайомилася з ходом будівельних робіт в обласній лікарні для чорнобильців (ФОТО)

«Лікарня, яка була 25 років без капітального ремонту, знаходилася в жахливому стані. Зараз відновлюємо.

Вже повністю відремонтована покрівля, замінені інженерні мережі, завершується ремонт відділення фізіотерапії та відділення функціональної діагностики, операційного блоку та реанімації, замінюються вікна та санвузли.
Також починаємо оновлювати медичне обладнання - сьогодні лікарня отримала декілька одиниць медичної техніки, у тому числі, сучасний апарат УЗД.

Вся лікарня буде відновлена повністю! Це питання справедливості», - написала у своєму Фейсбуці очільник Харківщини.

Нагадаємо, губернатор Харківщини Юлія Світлична ініціювала виділення 10 млн гривень на ремонт диспансеру радіаційного захисту у червні. "Диспансер радіаційного захисту знаходиться в надзвичайно жахливому стані. Його потрібно ремонтувати. Ми долучаємо фінансування міжнародних інституцій, але не чекаючи на це фінансування, виділили кошти із обласного бюджету", - сказала тоді вона. Також губернатор підкреслила, що згадувати про ліквідаторів Чорнобильської катастрофи слід не лише у дні пам`яті, а кожного дня. Це не тільки соціальний обов’язок, а ще і обов’язок справедливості.

А 2 серпня керівництво ХОДА прийняло низку рішень спільно з чорнобильським активом, керівництвом лікарні, а також підрядниками, щоб якомога швидше провести відновлення лікарні.

comments powered by HyperComments