На Первомайщині інклюзивно-ресурсний центр обслуговуватиме дітей міста та району

Понеділок, 17 грудня 2018, 13:24
Послугами інклюзивно-ресурсного центру, що відкрився у Первомайському, планують охопити майже 200 дітей.
На Первомайщині інклюзивно-ресурсний центр обслуговуватиме дітей міста та району

До того ж у Біляївському ліцеї вже відкрито медіатеку та ресурсну кімнату, де створені належні умови для розвитку дітей, розповів заступник голови Харківської ОДА Анатолій Бабічев, повідомляє прес-служба відомства.

«Розвиток інклюзивного середовища саме для сфери освіти є пріоритетом роботи влади в Харківській області.  Роботи ми почали наприкінці минулого року. Приємно констатувати той факт, що інклюзивно-ресурсні центри створено в кожному районі Харківської області», - сказав він.

Нагадаємо, кількість дітей, які навчатимуться в інклюзивних класах, за рік зросла більше ніж у 1,5 раза. У 2018-2019-му навчальному році до шкіл області піде навчатися 531 дитина з особливими освітніми потребами. Для таких учнів планують організувати інклюзивне навчання в 383 класах 207 шкіл. За оперативними даними органів освіти, зросте й кількість дітей, що навчатимуться в інклюзивних групах дошкільних навчальних закладів. Також в області працює ресурсний центр з підтримки інклюзивної освіти, створений на базі КВЗ «Харківська академія неперервної освіти».

Так, інклюзивно-ресурсний центр відкриють на базі Красноградського багатопрофільного ліцею. Роботи зі створення центру тривають, а медіатеку, якою також будуть користуватися діти з особливими освітніми потребами, вже відкрито для відвідування. За словами директора Красноградського інклюзивно-ресурсного центру Тетяни Калюжної, наразі до закладу звернулися 36 дітей.

Нарешті всі райони Харківської області охоплені послугами інклюзивної освіти. На 27 районів регіону наразі створено вже 30 інклюзивно-ресурсних центрів та 15 ресурсних кімнат. В деяких районах, таких як Балаклійський та Богодухівський, навіть по дві. Богодухівський інклюзивно-ресурсний центр розмістився в Богодухівському ліцеї № 3. Тут створені всі умови для дітей з особливостями розвитку. У приміщенні провели капітальний ремонт та обладнали його спеціальними меблями, мультимедійним обладнанням та устаткуванням, що відповідає вимогам до таких центрів. Також тут є іграшки та матеріали для проведення занять за новітніми методиками. Центр надає корекційні послуги для всіх дітей Богодухівського району, які цього потребують.

comments powered by HyperComments