На Харківщині зменшився рівень безробіття – ХОДА

Четвер, 20 грудня 2018, 18:01
У 2018 році на Харківщині зменшилася кількість безробітних та поступове зростає попит на робочу силу.
На Харківщині зменшився рівень безробіття – ХОДА

Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

За його інформацією, у цьому році на Харківщині зменшилася кількість безробітних та поступове зростає попит на робочу силу.

Зокрема, протягом року послугами обласної служби зайнятості скористалося 110 тисяч громадян, з яких статус безробітного мали 78 тисяч (скорочення на 3,4 тисячі у порівнянні з 2017 роком).

«До служби зайнятості звернулось 16 тисяч роботодавців, які заявили 89 тисяч вакансій (70% з яких – це робітничі професії). Працевлаштовані 66 тисяч громадян», - повідомив Володимир Міненко.

Нагадаємо, у липні на Харківщині рівень безробіття був нижчий, ніж в інших регіонах країни. Особливу увагу зараз приділяють питанню зайнятості таких громадян, як учасники ООС, ВПО, люди з інвалідністю, молодь. Наприклад, роботодавці, які беруть до себе людей з соціально незахищених верств населення, можуть розраховувати на компенсацію з боку держави.

За останній час збільшилась кількість роботодавців, які сплачують єдиний соціальний внесок. Україна поступово виходить з тіньової економіки. Стає все більше громадян, які за власної ініціативою хочуть платити ЄСВ. Це приблизно 100-120 чоловік кожного дня.

comments powered by HyperComments