Світлична: Харківщина повинна зберегти й примножити традиції у сфері науки

Субота, 22 грудня 2018, 09:07
Про це очільник Харківської області сказала під час візиту до харківського фармацевтичного університету.
Світлична: Харківщина повинна зберегти й примножити традиції у сфері науки

Як повідомляє прес-служба Харківської ОДА, Юлія Світлична разом з народним депутатом Іриною Луценко взяли участь у засіданні Вченої ради вишу, та передали державні нагороди та подяки ХОДА працівникам університету.

«Для Харкова наука – це альфа і омега. Ми розуміємо, що в нас є сталі традиції, в нас є історія. Але ми повинні не лише зберегти їх, але й примножувати та розвивати. Ми повинні досягати нових результатів, запроваджувати нові програми. Усі ці аспекти показує унікальний у державі виш - Національний фармацевтичний університет, який працює на Харківщині, - сказала Юлія Світлична. – Наш регіон входить до десятки університетських центрів Європи. Харківщина славиться видатними іменами, відомими не лише у нашій державі, а й далеко за кордоном. Нам є чим пишатися. Наші освітні й наукові здобутки повинні бути магнітом для залучення інвестицій. Дійсно, сьогодні Україна переживає важкі часи, і Харківська область, здавалося б, не дуже приваблива в інвестиційному плані, але з Харківщини жоден інвестор не пішов. Навпаки - ми ще активніше розгалужуємо мережу проектів, долучаємося до міжнародних програм. Ми запроваджуємо тут, на Харківщині, унікальні заходи, які надають можливість розвиватися не тільки видатним вченим, а й долучати до спільної роботи молодь». 

У ході засідання Юлія Світлична вручила державну нагороду професору кафедри технології парфумерно-косметичних засобів НФаУ Олександру Тихонову. Він отримав орден «За заслуги I ступеня». Також найуспішніші представники педагогічного колективу отримали відзнаки ХОДА. 

«Я дуже вдячний колективу вишу. У мене є можливість робити те, що належить робити професіоналу в сфері фармації. Я обіцяю, що ніколи не підведу колектив, обласну державну адміністрацію, а тим більше - нашу батьківщину», – сказав Олександр Тихонов. 

Народний депутат Ірина Луценко відзначила, що Харківщина є інтелектуальною столицею України. 

«Харків  - це освітня та наукова столиця України. Це люди, які рухають країну вперед. Дуже важливо, щоб такий інтелектуальний потенціал тут залишався ще багато років», - сказала Ірина Луценко. 

Від імені Президента України вона привітала колектив вишу з новорічними святами та подякувала фахівцям за плідну працю.

«Мені дуже приємно, що нас цінують і поважають за наші наукові й освітянські розробки. Голова ХОДА Юлія Світлична ніколи не залишається осторонь проблем як освіти, так і науки. Це настільки важливо, що до керівника такого рівня ми можемо звернутися зі своїми проблемами, почути реальну відповідь, а головне – отримати результат», - сказала ректор НФаУ Алла Котвіцька. 

Професор кафедри фармацевтичної хімії НФаУ Петро Безуглий зазначив, що колектив вишу буде й надалі працювати над тим, щоб утримувати лідерські позиції.

«Я дуже щасливий, що нашому університету приділяється така велика увага з боку обласної влади. Голова ХОДА Юлія Світлична опікується багатьма сферами. Коли вона прийшла сьогодні до нас, я був приємно вражений. Я вдячний за увагу. Будемо працювати для того, щоб авторитет нашого вишу зростав», - сказав Петро Безуглий.

Нагадаємо, у жовтні Юлія Світлична зустрілась з керівництвом та викладацьким складом Харківського університету харчування та торгівлі. Під час спілкування голова ХОДА обговорила перспективи розвитку вишу та стан сфери освіти на Харківщині загалом. Юлія Світлична відзначила, що на рівні області запроваджено низку програм, що мотивують діячів науки, відбуваються конкурси, у 2,5 рази збільшено стипендії для науковців тощо.

Нагадаємо також, що поточному році сім харківських вчених отримали гранти від Президента України. Вони займаються різними дослідженнями - від медичних до аграрних. Голова ХОДА запевнила, що керівництво області й надалі працюватиме над розширенням можливостей для молодих учених, у тому числі, залучаючи до цього міжнародні інституції.

До речі, три останні роки Харківщина, за офіційними рейтингами Кабінету міністрів України, посідає перше місце щодо доступності і якості освіти.

comments powered by HyperComments