Будуємо у Пісочині дитячий садочок і початкову школу – Світлична

Субота, 22 грудня 2018, 16:14
Очільник Харківської області під час робочої поїздки Харківським районом завітала до будмайданчика у Пісочині, де йде будівництво дитсадочка та початкової школи.
Будуємо у Пісочині дитячий садочок і початкову школу – Світлична

Як повідомляє прес-служба ХОДА, у майбутньому дитсадку та початковій школі вже збудували цокольний поверх.

«Перший камінь» у будівництво початкової школи та дитсадку в мікрорайоні «Надія» заклали лише 22 вересня 2018 року. Проте з того моменту будівельники вже провели велику кількість робіт. Так, уже готові фундамент та цокольний поверх будівлі, в ньому прокладають комунікації. Паралельно розпочали роботи зі спорудження 1-го поверху: у тій частині, де розташується дитсадок, на 80% зробили перекриття, в майбутній школі зводять монолітні колони.

«Добре знаю, наскільки мікрорайон «Надія» хотів цей дитячий садочок. Збудувати його обіцяли більше ніж 20 років. Зараз робота ведеться, і ми, зі свого боку, будемо робити все, щоб фінансування було стабільним», - запевнила голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона наголосила, що зараз селище Пісочин активно розвивається, тут живе багато молоді, а отже постійно зростає потреба в місцях у дитсадках та школах.

«Дитячий садочок, який будуємо, розрахований на 95 місць, початкова школа - на 240 місць», - повідомила керівник області.

Наразі будівельні роботи фінансуються з районного та місцевого бюджетів. У 2019 році у реалізацію проекту планують залучити кошти Державного фонду регіонального розвитку. З пропозицією підтримати проект голова ХОДА звернулася до народного депутата Ірини Луценко. Саме таким чином – за співфінансування з бюджетів усіх рівнів побудували нову школу в районі «Мобіль» Пісочина.

«Маємо спільний результат щодо будівництва школи - 12-річки, куди завезено багато сучасного обладнання. Збудували за 1,5 року. Я впевнена, що до 2020 року побудуємо цю школу та дитсадок, коштів додамо, обладнання завеземо, - запевнила представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко. - Губернатор у вас така, що якщо пообіцяє, то зробить, профінансує, перевірить. Разом побудуємо та зробимо ще не один дитячий садочок у Пісочині».

«Дійсно, якщо є така команда, як у нас в обласній державній адміністрації на чолі з Юлією Олександрівною, у Верховній Раді, підтримка Президента України та наша робота на місцях, то буде результат, - сказав Пісочинський селищний голова Олег Чернобай. - І всі це побачили на прикладі будівництва нової школи в мікрорайоні «Мобіль». Своїм коштом ми б нічого не реалізували. Саме завдяки підтримці Ірини Луценко та Юлії Світличної ДФРР виділив майже 50 млн грн на будівництво школи в мікрорайоні «Мобіль». У цьому році в Пісочині було відкрито фізкультурно-оздоровчий комплекс, і 600 дітей безкоштовно в ньому займаються спортом. Тільки цього року відкрито 4 міні-футбольних стадіонів зі штучним покриттям. Ми постійно відчуваємо увагу та підтримку (й що дуже важливо – фінансову підтримку) з боку голови ХОДА. Люди на це чекали дуже давно та вже бачать результат».

Початкова школа в мікрорайоні «Надія», відповідно до проекту, матиме 3 поверхи та загальну площу близько 3,7 тис. кв. м. Тут навчатимуться діти з 1 по 4 клас. Дитсадок буде двоповерховим, площею близько 1,5 тис. кв. м. Будівлі з’єднають спільним харчоблоком. Вхід до навчального закладу обладнають пандусом, тут буде створено безперешкодний доступ до всіх приміщень, запроектовано спеціальний туалет та ліфт для дітей з інвалідністю. Також передбачено придбання спеціальних меблів.

Зараз в мікрорайоні “Надія” міста Пісочин, проживає близько 150 дітей віком від 3 до 6 років та більше 200 дітей від 6 до 10 років.  Вони змушені навчатися або в інших мікрорайонах, або в Харкові. За словами Світличної, тут дитсадок мали збудувати ще двадцять років тому.  

Нагадаємо, що вчора, 22 вересня, Світлична відвідала Пісочин в межах своєї робочої поїздки.  Там вона відмітила здобутки міста, які були невеликий проміжок часу. Тут збудовано нову сучасну школу, спортивний комплекс, розпочалася реконструкція будинку культури тощо.

comments powered by HyperComments