Світлична ознайомилася з результатом ремонтних робіт, проведених у спортивній школі «ХТЗ»

Четвер, 27 грудня 2018, 19:08
У харківській спортивній школі «ХТЗ» у 2018 році завершили капітальний ремонт легкоатлетичного манежу.
Світлична ознайомилася з результатом ремонтних робіт, проведених у спортивній школі «ХТЗ»

«Спортивна школа «ХТЗ» – одна з найбільших спортивних шкіл в Україні, в ній навчаються майже 1000 спортсменів. Багато років вона не мала уваги з боку держави, тому її приміщення знаходилися у вкрай важкому стані. Другий рік поспіль ми ремонтуємо комплекс, і зараз заклад має повністю нове обличчя. Тут можуть проводитися змагання, а спортсмени можуть навчатися у гарних і сучасних умовах», - сказала губернатор Харківської області Юлія Світлична.

Капітальне відновлення закладу стартувало у 2017 році. Тут було розпочато ремонт легкоатлетичного манежу (замінено внутрішню систему опалення, відремонтована покрівля, відновлені внутрішні приміщення манежу - роздягальні, душові, вестибюль та фойє, кабінети). Також капітально відремонтовано адміністративний корпус зі спортивними залами настільного тенісу та боксу та малу залу боксу й важкої атлетики.

У цьому році в легкоатлетичному манежі замінили спортивне покриття, встановили огорожу інженерних комунікацій вздовж стін манежу, оновили вхідну групу та встановили сучасне освітлення боксерських рингів. Також тут встановлено п’ять тепловентиляторів та бойлер для забезпечення манежу гарячою водою, виконано декоративне освітлення фасаду манежу.

Крім того, другий рік поспіль в школі оновлюють інвентар. За словами директора закладу Леоніда Задорожного, в цьому році нове обладнання отримали спортсмени всіх 18 видів спорту, представлених в школі, - на загальну суму майже 2 млн грн.

Тільки таким системним має бути підхід до відновлення спортивної інфраструктури, наголосила голова ХОДА.

«Робимо все, щоб наближати спорт до усіх охочих та створювати якісні умови для спортсменів. Системно будуємо нові об’єкти і відновлюємо вже наявну спортивну інфраструктуру в області. На наступний рік запланували будівницю фізкультурно-оздоровчих комплексів, ремонти басейнів, відкриття спортивних майданчиків, реконструкцію стадіонів. Будемо закупати нове обладнання, а також запроваджувати регіональні стипендії, щоб стимулювати і видатних спортсменів, і спортсменів-початківців на нові звершення», - розповіла керівник області.

Перебуваючи в спортивній школі, Юлія Світлична передала державну нагороду - орден за заслуги ІІІ ступеню - директору Леоніду Задорожному, а також відзнаки ХОДА співробітникам закладу.

За словами Леоніда Задорожного, колектив школи навіть не розраховував на таку увагу з боку керівництва області, яку має протягом останніх років.

«За цей час комплекс дуже змінився. Ми навіть не мріяли про такий ремонт і таке фінансування. Кількість учнів в школі збільшується. Думаю, що за таких умов, які ми маємо сьогодні, юних спортсменів ставатиме ще більше», - сказав директор ДЮСШ.

Як ми писали раніше, системна підтримка спорту є пріоритетом для керівництва Харківської області. «Ми себе позиціювали та будемо позиціювати як спортивний регіон, спортивну столицю. І будемо підтримувати талановиту молодь, щоб вона сходила на найвищі щаблі наших національних та міжнародних змагань», - сказала голова ХОДА на фіналі чемпіонату України з боксу.

Голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що до Харкова повертаються вагомі європейські світові події.Харків має сталі спортивні традиції, інфраструктуру і досвід, і на рівні регіону  чемпіонат по боксу буде проведено на високому рівні, у тому числі, рівні безпеки. 

Раніше досягнення Харківської області щодо розвитку спорту відзначив президент Федерації біатлону України, віце-президент НОК України Володимир Бринзак. Він повідомив, що за останній час у регіоні відкрито 5 нових відділень біатлону (не тільки в місті Харків, але й у Вовчанському, Чугуївському та Краснокутському районах).

«На стадії завершення підготовки до відкриття - відділення в Лозовій та Пісочині. Я в українському спорті вже 50 років і можу відзначити, що, напевно, у вас найбільш спортивний губернатор в Україні, - сказав Володимир Бринзак. - Тому що я знаю ситуацію та бачу, які справи робляться, в тому числі в тому виді спорту, який я за дорученням держави представляю. За 3 роки практично «з нуля» зроблено такий крок уперед, що ми просто дивуємося та ставимо це за приклад для всіх областей України».

comments powered by HyperComments