Світлична привітала харківську команду «Легіон XIII» з черговим переможним сезоном

П'ятниця, 28 грудня 2018, 12:15
Очільник Харківської області зустрілася з харківською командою «Легіон XIII», які цього року стали чемпіонами України та завоювали Кубок України з регбіліг.
Світлична привітала харківську команду «Легіон XIII» з черговим переможним сезоном

«Кожній перемозі передує тривалий період підготовки, тренувань, настанов від тренерів. Щоб домогтися перемоги, потрібно докласти багато сил, а потім не менш складно - її утримати. І це дуже приємно, що ви стали переможцями чемпіонату та володарями кубка вже не в перший раз. Бути лідером завжди складно, але вам це вдається», - сказала Юлія Світлична.

Вона зазначила, що харківський спорт високих досягнень показує значні результати в останні роки й це результат консолідації зусиль спортсменів, тренерів та вболівальників. Голова ХОДА запевнила, що команда «Легіон XIII» може завжди розраховувати на підтримку з боку обласної влади.

«Ми дійсно вболіваємо за спорт і робимо все для того, щоб зробити його більш масовим. Ми відкриваємо спортивні майданчики, ремонтуємо стадіони, будуємо спортивні комплекси там, де їх взагалі не було. Щоб дати можливість дітям розвиватися, обирати будь-який вид спорту. Нам дуже приємно, що спорт високих досягнень в Харківській області показує ще більше результатів. За останні роки харків'яни отримали найбільшу кількість медалей. Це свідчить про те, що спорт отримує підтримку, є можливість тренуватися в гарних умовах і використовувати якісний інвентар та завойовувати нові досягнення», - зазначила голова ХОДА.

Головний тренер «Легіону XIII» Геннадій Веприк подякував Юлії Світличній та всій команді ХОДА за підтримку спорту в області.

«Я настільки це відчув останнім часом - з вашим приходом спорт почав оживати. Ми забули про деякі проблеми, про які постійно думали. Я працюю з командою 10 років, і раніше в нас були проблеми то з виїздом, то з обладнанням, екіпіровкою. Зараз робота йде. Дякую вам за те, що ви створили таку команду, яка зараз дійсно працює на благо спорту та благо Харківської області», - сказав Геннадій Веприк.

Капітан команди «Легіон XIII» Олександр Скорбач зазначив, що регбіліг з кожним роком набуває популярності. Зараз у команді грає багато молоді, й саме молоді гравці багато в чому забезпечили результат клубу цього сезону.

«Дякую обласній адміністрації, що нас не забувають і допомагають. Відчувається, що є підтримка», - сказав Олександр Скорбач.

Зараз гравці «Легіону ХIII», успішно завершивши сезон, отримали невелику відпустку. З початку року команда візьметься до тренувань. Юлія Світлична побажала гравцям здоров'я, сил, спортивної вдачі та тільки перемог у новому році.

Як ми вже писали, на Харківщині розвитку спорту приділяється велика увага обласної власті. «Ми себе позиціювали та будемо позиціювати як спортивний регіон, спортивну столицю. І будемо підтримувати талановиту молодь, щоб вона сходила на найвищі щаблі наших національних та міжнародних змагань», - сказала голова ХОДА на фіналі чемпіонату України з боксу.

Голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що до Харкова повертаються вагомі європейські світові події.Харків має сталі спортивні традиції, інфраструктуру і досвід, і на рівні регіону  чемпіонат по боксу буде проведено на високому рівні, у тому числі, рівні безпеки. 

Раніше досягнення Харківської області щодо розвитку спорту відзначив президент Федерації біатлону України, віце-президент НОК України Володимир Бринзак. Він повідомив, що за останній час у регіоні відкрито 5 нових відділень біатлону (не тільки в місті Харків, але й у Вовчанському, Чугуївському та Краснокутському районах).

comments powered by HyperComments