Спортивна інфраструктура сьогодні доступна для всіх жителів Харківщини – Світлична

Середа, 9 січня 2019, 14:21
Про це очільник Харківської області сказала 9 січня під час спілкування з Харківської школи вищої спортивної майстерності.
Спортивна інфраструктура сьогодні доступна для всіх жителів Харківщини – Світлична

Як повідомляє прес-служба ХОДА, Юлія Світлична зазначила, що 2018 рік був успішним для Харківщини, у тому числі в питаннях розвитку спорту.

«Спорт і культура – це те, що не може фінансуватися за залишковим принципом, як це було раніше. За останні роки ситуація змінюється. Спорт починає дихати новим життям. Ми дуже плідно попрацювали в минулому році, збудовано та відновлено багато спортивних об’єктів. Сьогодні спортивна інфраструктура доступна для всіх охочих у всіх районах області», - сказала Юлія Світлична.

Вона запевнила, що у 2019 році спорт, як і гуманітарна сфера в цілому, продовжує бути в пріоритеті обласного керівництва.

«Ми вже заклали в обласному бюджеті фінансування для подальшого розвитку інфраструктури та забезпечення наших спортсменів необхідним обладнанням та інвентарем. Виділили кошти на ремонти басейнів. Укріплюватимемо не тільки спорт високих досягнень, а й масовий спорт. Маємо дати змогу всім охочим, незалежно від місця проживання, змалку займатися фізичною культурою», - підкреслила керівник області.

Голова ХОДА відзначила велику роль харківської спортивної школи на загальнонаціональному рівні.

«Харківські спортсмени завжди роблять великий внесок у загальнонаціональну скарбницю нагород. На базі ШВСМ у цьому році підвищували майстерність понад 300 спортсменів. Тут займаються переможці національних та міжнародних змагань. Будемо підвищувати якість обладнання і підтримувати тренерський склад, який готує спортивних зірок Харківщини, - сказала керівник області. - Попереду літня Олімпіада 2020 року. Впевнена, що завдяки злагодженій роботі керівництва і тренерського штабу ШВСМ, харківська школа зробить свій вагомий внесок в успіхи національної команди. В нас є зірки і є тренерська команда, яка дає їм змогу проявити себе, прославляти Харківську область і Україну на міжнародній арені».

Як ми писали раніше, системна підтримка спорту є пріоритетом для керівництва Харківської області. «Ми себе позиціювали та будемо позиціювати як спортивний регіон, спортивну столицю. І будемо підтримувати талановиту молодь, щоб вона сходила на найвищі щаблі наших національних та міжнародних змагань», - сказала голова ХОДА на фіналі чемпіонату України з боксу.

Голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що до Харкова повертаються вагомі європейські світові події.Харків має сталі спортивні традиції, інфраструктуру і досвід, і на рівні регіону  чемпіонат по боксу буде проведено на високому рівні, у тому числі, рівні безпеки. 

Раніше досягнення Харківської області щодо розвитку спорту відзначив президент Федерації біатлону України, віце-президент НОК України Володимир Бринзак. Він повідомив, що за останній час у регіоні відкрито 5 нових відділень біатлону (не тільки в місті Харків, але й у Вовчанському, Чугуївському та Краснокутському районах).

comments powered by HyperComments