Приписна кампанія-2019 на Харківщині: на військовий облік планують поставити майже 8 тисяч юнаків

П'ятниця, 25 січня 2019, 18:16
В Харківській області триває приписна кампанія юнаків 2002 року народження при районних (міських) військових комісаріатах.

Як повідомляє прес-служба ХОДА, приписна кампанія триватиме до 31 березня. Загалом приписці підлягають 7793 юнаки 2002 року народження.

«Станом на 25 січня прибули до призовних пунктів і пройшли медичну комісію 2460 юнаків – це 31% від загальної кількості. З них не придатні для служби за станом здоров’я 39 чоловік, направлені на медичне обстеження 879. 12 виявили бажання служити за контрактом по досягненню 18 років, 23 хочуть вступати до військових вишів», - уточнив Юрій Калгушкін.

Він наголосив, що приписне посвідчення (або військовий квиток, який видається у разі непридатності) є необхідним документом для вступу у заклади вищої освіти.

«Після 31 березня отримати цей документ юнаки не зможуть – і в такому разі не зможуть подати документи для вступу у виш. Треба враховувати це», – підкреслив військовий комісар.

Нагадаємо, у ході приписної кампанії традиційно проводитиметься роз’яснення щодо можливості навчання молодиків у військово-навчальних закладах. За попередніми даними, цього року стати курсантами вже планують декілька сотень юних патріотів з Харківщини.

«До цього часу в кожному райвійськкоматі складений план-графік прийому допризовників, аби уникнути великих черг біля кабінетів. Ці терміни прибуття ми довели директорам шкіл та коледжів. Також ми передбачили перевезення хлопців транспортом з відділених куточків регіону. Відзначаю велику допомогу з матеріально-технічним забезпеченням з боку місцевих органів самоврядування», - пояснив заступник військового комісара Харківського ОВК Олександр Томашевський.

До речі, у грудні 170 мешканців Харківщини підписали контракт з ЗСУ.  Харківщини до навчальних центрів вже була направлена команда призовників. Всі вони висловили свою готовність проходити контрактну військову службу. Як зазначив Калгушкін, то була крайня за поточний рік група новобранців загальною кількістю близько 50 осіб.  Усього ж з цими захисниками України у грудні до війська вирушило близько 170 жителів Харківської області. З них 32 особи - це учасники бойових дій. 

Після того, як новобранці у навчальних центрах здобудуть військові спеціальності, вони продовжать службу у різних військових частинах. Зокрема, Калгушкін відмітив їх високий моральний дух та патріотизм. За його словами, вони не бояться служити у районі проведення ООС чи у складі українського миротворчого контингенту. Через це близько 70% новобранців поповнили лави Сухопутних військ, які виконують відповідальні бойові завдання на Донбасі. 

 

comments powered by HyperComments