На Харківщині виявляють факти порушення виборчого законодавства

Четвер, 7 лютого 2019, 14:17
З початку передвиборної компанії харківські поліцейські зареєстрували 40 повідомлень про порушення Закону України «Про вибори Президента України».
На Харківщині виявляють факти порушення виборчого законодавства

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, заяви надходять від громадян та офіційних представників громадської організації «Опора».

«За результатами перевірки відносно двох порушників були складені адміністративні протоколи за ч. 1 та ч. 2 ст. 212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - йдеться у повідомлені.

По 6 заявам під час проведення перевірки порушень законодавства виявлено не було. 

Нагадаємо, 22 січня під час координаційній нараді керівників правоохоронних органів голова ХОДА наголосила, що під час виборчої кампанії на Харківщині жодні незаконні дії допущені не будуть.  Вона наголосила, що реакція правоохоронців на будь-які спроби порушень чинного законодавства під час виборчого процесу має бути жорсткою й професійною та не виходити за рамки закону.

«Усі кандидати, незалежно від того – вони при владі або проти влади – повинні мати однакові умови. А вибір мають робити лише українці, а не темні або незаконні технологи. Моя особиста позиція: все має відбуватися в рамках закону. І з вашого боку я хочу побачити рішучість щодо повної законності та збереження прав усіх кандидатів та всіх виборців. З мого боку, з боку обласної державної адміністрації буде надана повна підтримка. Якщо потрібно – організаційна. Якщо потрібно – ми виступатимемо гарантом усіх прав та свобод громадян. У Харківській області ми не допустимо жодних фальсифікацій, скупки голосів, якихось «схем» та незаконних дій», - наголосила Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments