Гарні умови, нормальні зарплатні, прозорсть апарату допоможуть завоювати довіру до суддів – Світлична

Понеділок, 11 лютого 2019, 17:12
Харківський окружний адміністративний суд вже працює в приміщенні, де пройшли роботи з реконструкції. 
Гарні умови, нормальні зарплатні, прозорсть апарату допоможуть завоювати довіру до суддів – Світлична

Капітальний ремонт пройшов в «новому офісі» суду на площі Свободи. Там були створені комфортні умови для суддів та відвідувачів. Крім того, там можуть навчатися студенти-юристи. Нове приміщення запрацювало сьогодні, 11 лютого. Голова ХОДА Юлія Світлична привітала присутніх з відкриттям. Вона зазначила, що оновлення приміщення є кроком до реформування суддівської гілки влади.  

За словами губернаторки, хороші умови для самих суддів, відвідувачів, прийнятні заробітні плати, прозорість вибору суддівського апарату є найважливішими складовими людської довіри. В свою чергу голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду України Михайло Смокович розповів, що якщо влада сприяє розвитку адміністративної юстиції, то це свідчить про відсутність в неї страху перед народом. Також він відмітив, що це все зроблено насамперед для комфорту людей, які звертаються до суду.  

Приміщення північного корпусу ХНУ ім. В.Н. Каразіна суд використовує останні десять років. Але до 2016 року грошей на ремонтні роботи не надходило. Реконструкція була проведена протягом 2017 – 2018 років. 

Суддя-спікер Харківського окружного адміністративного суду Ольга Бєлова розповіла, що співробітники суду вже змогли відчути дійсні покращення у своїй роботі. Колектив може працювати в одному приміщенні. Це зручно для громадян, які приходять до суду. Крім того, просторіші зали дають можливість ознайомити студентів з судовим процесом.  

comments powered by HyperComments