Харківських активістів не пустили в управління метрополітену

Середа, 20 лютого 2019, 15:50
Після цього гості покинули будівлю управління і вирушили до міськради.
Харківських активістів не пустили в управління метрополітену

Харківські активісти не змогли потрапити в управління метрополітену, передає NewsRoom. На вході в приміщення їх зустріла охорона і співробітники комунального підприємства, а також співробітник сектора превенції поліції Іван Старожук. Правоохоронець повідомив, що перебуває на місці для забезпечення громадського порядку. Крім того, чоловік заявив, що не може змусити керівництво підземки прийняти активістів. Ті, в свою чергу звинуватили поліцейського в бездіяльності.

Через годину громадські працівники з вестибюля додзвонилися до приймальні директора метрополітену В'ячеслава Стаматіна і з'ясували, що той перебуває в Департаменті інфраструктури мерії. Після цього гості покинули будівлю управління і вирушили до міськради.

Напередодні активісти взяли під контроль один з турнікетів на станції метро "Університет" і пропонували всім охочі платити за проїзд п'ять гривень замість восьми. Свої дії вони пояснили тим, що 19 лютого суд призупинив дію нових тарифів в міському електротранспорті на час розгляд позову "Харківського антикорупційного центру".

Нагадаємо, прокуратурою розпочате кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду міською радою. Мова йде про рішення Харківського окружного адміністративного суду за 19 лютого. До цього був поданий позов про призупинення рішення виконавчого комітету міської ради про підняття тарифів на проїзд в міському громадському транспорті.

comments powered by HyperComments