Кожна іноземна делегація, яка приїжджає, цікавиться харківським потенціалом — Світлична

Четвер, 21 лютого 2019, 15:26
Про це голова ХОДА повідомила під час своєї зустрічі з колективом заводу “Комунар”.
Кожна іноземна делегація, яка приїжджає, цікавиться харківським потенціалом — Світлична

21 лютого голова ХОДА Юлія Світлична відвідала на завод “Комунар”. За ва останні роки дане підприємство стало прибутковим та почало розширювати портфель замовлень. В 2016 році збитки досягли суми 25 мільйонів гривень. Проте наступного року завод став рентабельним та отримав прибуток. Така позитивна тенденція зберіглася і в 2018 році.  

За словами Світличної, у заводу вже є замовлення вже на декілька років вперед, він здатний виготовляти великий спектр продукції. Це й прилади обліку, й авіаційна, космічна, залізнична та бронетанкова теми. Вона також відмітила розвиток виробництва, оновлення нового модельного ряду, що дає простір для нових замовлень та можливостей. Як зазначили голова ХОДА, обласна влада ставить в пріоритет навантаження підприємств Харківщини. Що, в свою чергу, показує потенціал промисловості регіону іноземним партнерам. 

Як розповіла Світлична, всі іноземні делегації цікавляться потенціалом Харківської області. Тому обласна влада старається показати його як можна ширше. Це має дати підприємствам можливість нарощувати обсяги виробництва за рахунок нових міжнародних контрактів. Також губернаторка наголосила на тому, що потрібно підвищувати як соціальні стандарти, та і заробітні плати співробітників. 

В свою чергу гендиректор ДНВП «Об'єднання Комунар» Анатолій Яременко розповів, підприємство вчасно виплачує заробітні плати. А профспілка сумісно з ХОДА вирішує питання щодо соціального захисту співробітників. За його словами, у 2017 році середня зарплата була піднята на 40%, у 2018-му - на 13%. У поточному році вона має зрости на 15%», - повідомив керівник підприємства. 

Також Яременко розповів про свою тісну співпрацю з таких гігантом із Запоріжжя, як «Мотор Січ». За його словами, вже були підписані контракти на 2019 - 2020 роки. Портфель замовлень зріс вчетверо. Виготовляються системи управління для авіаційної тематики, вертольотів і бойових ракет, іде робота в напрямку громадянської тематики. Начальник складального цеху Георгій Василевич розповів, що його цехом випускаються не тільки «квартирні» водоміри й електронні лічильники, але й багатозонні та багатофазнчі інтелектуальні прилади. За його словами, “Комунар” першим в країні отримав євростандарт на данийлічильник, який вже був випущений в серійне виробництво. 

comments powered by HyperComments