Світлична на своєму місці професійно і якісно працює – Гройсман

П'ятниця, 15 березня 2019, 19:47
Харківщина демонструє дуже гарні темпи по економічному зростанню.
Світлична на своєму місці професійно і якісно працює – Гройсман

Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав сьогодні, 15 березня, у Верховній Раді, звітуючи про свою робочу поїздку до Харкова.

«Регіон є дуже потужний. Наука, промисловість, енергетичне машинобудування, аерокосмічна галузь, агропромисловий комплекс, IT-сфера, це все дійсно є величезним полем для зростання і пришвидшення економічного росту регіону», - сказав він.

Також прем’єр розповів про контракт, який підписали харківські заводи «Турбоатом» і «Електроважмаш» з «Укргідроенерго». 

«Ми вчора підписали угоду, яка дасть можливість на 1 мільярд 260 мільйонів завантажити «Турбоатом»,  «Електроважмаш» і супутні підприємства, 25 тисяч працівників будуть працювати тільки на виконання цього контракту. Окрім того, ми створили довгострокові програми – 2017 – 2022 рік для енергомашинобудування і сьогодні я дуже впевнено дивлюсь на цей сектор, який, в тому числі, експортує продукцію до 45 країн світу», - сказав він.

Прем’єр підкреслив, що Держава Україна, Президент України та уряд відіграли ключову роль для розвитку громад України.

«Ми фактично збільшили бюджет Харкова з 2,8 мільярда у 2014-му році до 9 мільярдів гривень у 2018-м році. Мова йде про те, що ці 6 мільярді, які розумно інвестуючи в якість життя громадян, можливо досягти колосальних результатів. В тому числі, інвестуючи в розвиток промисловості, економіки реального сектору», - сказав В. Гройсман.

За словами прем’єра,  на Харковіщині є багато прикладів того, що об’єднанні громади дуже якісно розвиваються.

«В цілому можна сказати, що Харківщина на правильному шляху і і тут треба віддати належне і голові обласної державній адміністрації. Юлія Світлична на своєму місці достатньо професійно і якісно працює», - сказав він.

Нагадаємо, 14 березня у Харкові відбулося засіданні Ради регіонального розвитку, у якому прийняли участь голова ХОДА та прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. В межах заходу прем’єр-міністр відзначив зміни, які відбулися в країні з 2014-го року. За його словами, за цей час була проведена реформа реформу децентралізації, що дала нагоду збільшити місцеві бюджети втричі, у 5 - 7 разів зросли бюджети розвитку громад.

 

 

comments powered by HyperComments