Ми приділимо увагу всім питанням, які озвучив колектив театру – Світлична

Четвер, 11 квітня 2019, 10:18
Про це голова ХОДА розповіла під час виїзного прийому громадян у Харківському театрі ляльок.
Ми приділимо увагу всім питанням, які озвучив колектив театру – Світлична

Під час прийому 10 квітня співробітники установи порушували різні питання соціального характеру, а також питання, що стосуються роботи театру. Так, директор театру Володимир Решетняк звернувся до Юлії Світличної з проханням допомогти в придбанні спеціального обладнання для сцени.

«У деяких наших виставах ми використовуємо нові технології, комп'ютерну графіку. У нас є прилад, який дає проекцію на сцену, але він аматорський. Нам хотілося б розширити ці можливості, створювати більш якісні ефекти. Такий апарат дорогий, коштує близько 1,5 млн грн. Тому самостійно придбати ми його не можемо. Якщо з'явиться можливість придбати його за бюджетні кошти, ми будемо раді», - розповів Володимир Решетняк.

«Потрібно йти в ногу з часом, використовувати нові технології, щоб бути в авангарді і залучати глядачів. Сьогодні є необхідність поповнювати матеріально-технічну базу наших театрів. Будемо вивчати можливості бюджету і вирішувати ці питання», - пообіцяла керівник області.

Головний режисер театру Оксана Дмитрієва також звернулася на прийом до Юлії Світличної: вона попросила керівника області допомогти в розширенні штату, оскільки установа потребує молодих акторів.

«Зустріч з главою області була дуже щира. Наші прохання розглядаються, ми впевнені в конкретному результаті», - сказала Оксана Дмитрієва.

Низка питань, озвучених у ході прийому, стосувалась отримання матеріальної допомоги на лікування. Заяви будуть розглянуті обласною профільною комісією.

«Ми приділимо увагу всім питанням, які озвучив колектив театру. Керівники департаментів взяли їх під контроль, і вся можлива допомога буде надана», - запевнила Юлія Світлична.

Нагадаємо, що того ж дня голова ХОДА області обговорила актуальні питання його розвитку театру з його акторами й адміністрацією. За її словами, на Харківщині приділяють велику увагу розвитку гуманітарної сфери, в тому числі культури та мистецтва. Зокрема, ляльковому театру минулого року було надане фінансування з обласного бюджету на ремонт фасаду та придбання обладнання для відеоспостереження.

comments powered by HyperComments