Зараз до Харкова з Варшави веземо нові освітні програми для нашої молоді – Світлична

Вівторок, 14 травня 2019, 13:31
Про це голова ХОДА розповіла після зустрічі харківської делегації з керманичами Варшавського університету.
Зараз до Харкова з Варшави веземо нові освітні програми для нашої молоді – Світлична

Юлія Світлична була на чолі харківської делегації, яка відвідала Польщу. До неї приєдналися керівники регіону, депутати облради та бізнесмени. Вчора пройшла низка зустрічей з керівниками Мазовецького воєводства Польщі, Польсько-азійської торгової палати та вишів.

В тому числі харків‘яни провели зустріч з директором Інституту ринку та конкуренції Варшавського університету Романом Собецьким. Сторонами були розглянуті можливі напрями щодо розвитку співробітництва вищих навчальних закладів. Мова пішла про обмін серед студентів, сумісні освітні програми та можливості реалізовувати проекти з боку подвійних дипломів.

За словами Юлії Світличної, розвиток освіти та науки є важливою конкурентною перевагою Харківщини. Саме цей регіон є лідером в даній сфері, якому потрібно відповідати вимогам сучасності. В цьому плані велике значення має розширення співробітництва з найбільш значимими освітніми центрами Євросоюзу та поступова інтеграція в освітній простір Європи. Також голова ХОДА зазначила, що до Харкова з Варшави везуть нові освітні програми для молоді.

Нагадаємо, що того ж дня головою ХОДА та маршалом Мазовецького воєводства Республіки Польща Адамом Струзіком були розглянуті напрямки розвитку взаємодії між регіонами. Світлична зазначила, що вдалося домовитися щодо реалізації значимих проектів, які в тому числі мають стосунок до сфери машинобудування та переробної галузі.

comments powered by HyperComments