Будівництво комплексу дозволить значно покращити екологічну ситуацію на Харківщині – Світлична

Середа, 15 травня 2019, 13:15
Про це голова ХОДА заявила під час своєї зустрічі з керівником Мазовецького воєводства, яка пройшла в межах відкриття Зеленого тижня ЄС у Польщі.
Будівництво комплексу дозволить значно покращити екологічну ситуацію на Харківщині – Світлична

Під час свого робочого візиту до Республіки Польща 13 травня харківська делегація стала гостем екологічного форуму у Варшаві. Форум «Від правового забезпечення до чистого навколишнього середовища» у Варшаві передує Зеленому тижню. За словами маршала Мазовецького воєводства Республіки Польща Адама Струзіка, ідея цього заходу має прямий стосунок до навколишнього середовища. Аналогічні заходи зараз проходять у багатьох європейських країнах. У самій Польщі такі заходи будуть проходити 15 – 16 травня.

Під час заходу були розглянуті питання, які більшою мірою мали стосунок до утилізації побутових відходів та використання екологічних технологій для опалення житла. Юлія Світлична розповіла, що порушені на форумі питання є дуже актуальними для Харківщини. Тут триває реалізація загальнодержавних та обласних програм з енергоефективності. Тут, зокрема, передбачене застосування альтернативних екологічних джерел енергії.

За словами голови ХОДА, триває робота в напрямку поводження з побутовими відходами та їх екологічної утилізації. Європейські інституції допомагають фінансово задля будівництва у Дергачівському районі нового комплексу перероблення ТПВ, який буде відповідати вимогам сучасності. У результаті переробки таких відходів буде вироблятися електрична енергія. Крім того, комплекс дозволить значно покращити екологічну ситуацію не тільки даного району, але й обласного центру та кількох сусідніх районах.  

Нагадаємо, що наразі триває робоча поїздка харківської делегації, до якої приєдналися керівники області, депутати облради та бізнесмени. Вони вже відвідали низку важливих зустрічей. Зокрема, харків’яни зустрілися з керівниками Мазовецького воєводства та Польсько-азіатської торгової палати.

Зокрема, в межах робочого візиту делегація зустрілася з директором Інституту ринку та конкуренції Варшавського університету Романом Собецьким. Сторони розглянули можливі напрями щодо розвитку співробітництва вишів. Мова пішла про обмін студентами, спільні освітні програми та можливості реалізації проектів з боку подвійних дипломів.

 

comments powered by HyperComments