Волонтерський намет «Все для перемоги» залишиться на площі Свободи

Субота, 18 травня 2019, 10:02
Таке рішення прийняв Харківський окружний адміністративний суд 18 травня.
Волонтерський намет «Все для перемоги» залишиться на площі Свободи

Суд тривав декілька годин. Рішення було прийнято вже після опівночі, повідомляє МедіаПорт. 

«Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Харківської міської ради, яка просила обмежити протест на майдані з використанням намету або інших споруд. Суддя Владислав Єгупенко відмовив у задоволенні позову», - йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, в минулу суботу, 11 травня, на сайті мерії з’явилось оголошення про видачу припису про усунення порушення у сфері благоустрою. У мерії вимагали, щоб активісти впродовж 3 днів демонтували намет «Все для перемоги», який встановлено на площі Свободи перед Будинком рад.

12 травня декілька сотень харків’ян вийшли на акцію, з вимогами залишити палатку на площі Свободи. Учасники мітингу наголошували, що вигідні для мера Кернеса ініціативи одразу знаходять підтримку, разом з тим незручні петиції ігноруються незважаючи на необхідну кількість голосів.

13 травня в межах засідання у Харкові виїзної Тимчасової слідчої комісії начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко повідомив, що правоохоронці забезпечують цілодобову охорону намету «Все для перемоги».

Також волонтерів підтримала губернатор області Юлія Світлична. За її словами, в ХОДА переконані, що створення штучних ситуацій, що збільшують рівень напруги в соціумі, не йде на користь регіону. Конфліктні питання необхідно вирішувати в межах громадського діалогу. Зокрема, всі процедури потрібно проводити в межах чинного законодавства.

comments powered by HyperComments