Децентралізація на Харківщині має стати більш ефективною – Світлична

Четвер, 23 травня 2019, 12:35
23 травня голова ХОДА долучився до загальних зборів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківщини.
Децентралізація на Харківщині має стати більш ефективною – Світлична

На заході була обговорена низка важливих тем. Увага була приділена впровадженню енергоефективності на рівні регіону, питанню взаємодії рад з постачальниками електроенергії та побутового газу, ходу  реалізації проекту Євросоюзу «Ефективна первинна медицина в громаді» і не тільки.

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, ефективність децентралізації має підвищитися. На сьогоднішній державні установи, організації, органи переформатовуються, що явно не йде на користь стабільності країни. Проте органи місцевого самоврядування та об’єднані громади області, зазначила вона, знаходяться поза політикою. Тому на часі встановлювати та укріплювати стабільність територій. Світлична також пообіцяла підтримку розвитку та укріплення як районів, так і області загалом.

Вона також розповіла, що заради стабільності регіону була створена в облраді найбільша депутатська група – «Єдність і розвиток». Зокрема, Голова ХОДА закликала представників органів місцевого самоврядування приєднатися до підготовки документів та рішень, які будуть розглянуті на найближчій сесії облради 30 травня. Також під час заходу була приділена увага впровадженню енергоефективності.

Як підкреслила Світлична, Харківщина має великі можливості щодо зменшення застосування енергоносіїв та підвищення енергоефективності і енергозбереження як на регіональному, так і міжнародному рівні. Представництвом ЄІБ  були запропоновані нові проекти щодо розвитку області. Також голова додала, що будуть проводитися робти зі стратегічного планування в галузі енергоефективності та енергозбереження.

Нагадаємо, що нещодавно були завершені роботи в шести мед закладах Харкова. Масштабна реконструкція та модернізація відбулася завдяки кредитам Європейського інвестиційного банку. Загалом, ЄІБ було інвестовано 53,8 мільйонів гривень в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

comments powered by HyperComments