Побитому харківському оператору діагностували інсульт

Середа, 12 червня 2019, 10:17
Оператора побили 7 червня під час сутичок на ринку Барабашова.
Побитому харківському оператору діагностували інсульт

На даний момент стан Вадима Макарюка залишається тяжким. Як передає прес-служба Харківської правозахисної групи, моніторингова місія ООН з прав людини засуджує напад на журналіста.

В офіційній заяві сказано, що напади на журналістів викликали обурення. Там також нагадали про напад на Вадима Комарова, який після побиття  знаходиться в комі. Представники моніторингової місії закликали вчасно та ефективно розслідувати ці злочини, адже таке насильство не є прийнятним.

Як розповіла його колега Ольга Калениченко у мережі Фейсбук, Макарюк був переведений до сьомої міської лікарні, де йому можуть надати більш кваліфіковану лікарську допомогу. Проте стан оператора все ще залишається тяжким.

Харківські журналісти також вимагають ефективного розслідування злочину. Колеги Вадима шукають свідків побиття.

У поліції повідомили, що за фактом побиття порушено кримінальні провадження за трьома статтями: погроза або насильство щодо журналіста, перешкоджання професійній діяльності журналістів та розбій.

Нагадаємо, що 7 червня група невідомих у кількості 50 осіб зайшли на територію ринку для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями.  Згодом перемови перейшли у конфліктну ситуацію. Під час сутички оператора побили.

comments powered by HyperComments