В Харкові повертають проспекту ім’я Жукова, активісти обурені

Юлія Гуш  |  Середа, 19 червня 2019, 12:56
Харківська міськрада проголосувала за перейменування проспекту Григоренка на маршала Жукова.
В Харкові повертають проспекту ім’я Жукова, активісти обурені

Сьогодні, 19 червня під час чергової сесії депутати міськради проголосували за перейменування проспекту імені Петра Григоренка назад на честь маршала Жукова. Відповідне рішення підтримав 61 депутат. Жоден з них не висловився проти. Ще 12 членів міської ради утрималися від голосування. Активісти, які виступали проти такої ініціативи, обурені цим рішенням.  

«Це, фактично, шабаш, – прокоментував ситуацію активіст Борис Редін, – маніпулювання громадською думкою, неправдиві висловлювання с приводу Жукова. Про те, що він, як борець з фашизмом, не підпадає під декомунізацію. Це мої висновки. Насправді підпадає, бо він після війни був членом ЦК. І під його керівництвом, наприклад, проходили військові навчання, коли 40 тисяч радянських солдат пропустили через місце ядерного вибуху через півгодини. Згубили безліч життів. Я вже не кажу про те, що під час війни він фактично завалив (ворога) трупами. І співвідношення втрат радянської армії до німецької – 1 до 10 на користь німців. Це ціна перемоги така».

За словами депутатів міськради, це повернення історичної назви. Проте Редін зазначає, що до цього проспект був Стадіонним. Незважаючи на таке рішення, активісти не думають здаватися: вони планують звертатися до суду та проводити різного роду громадські акції. Адже вони переконані, що таким рішенням влада міста розчищає дорогу російському світу та працює на дестабілізацію ситуації в місті.

Нагадаємо, що сьогодні під стінами міської ради проходив пікет. Активісти виступили проти перейменування проспекту Григоренка та знесення намету «Все для перемоги», проти якого так активно виступає мер Кернес.  

 

comments powered by HyperComments