В Близнюках 90 дітей будуть ходити до сучасного дитячого садочку – Світлична

П'ятниця, 19 липня 2019, 14:30
У Близнюках до кінця поточного року буде відкритий дитячий садок на 90 місць.
В Близнюках 90 дітей будуть ходити до сучасного дитячого садочку – Світлична

Задля нового дитсадка була повністю реконструйована нова будівля в центрі селища. В Близнюках існує дуже гостра потреба в дитячих садках. У селищі  проживає 305 дошкільнят, проте два наявні дитячі садки розраховані тільки на 140 місць. Крім того, вони надто переповнені: до одного замість 72 дітей ходить 127, а до іншого 79 при максимальному навантаженні в 68 осіб.  

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, раніше маленьким районам приділяли надто мало уваги, проте зараз ця тенденція змінилася. Близнюки мали потребу в приміщенні дитсадку ще в 90-х раках, бо черга в районі була надто великою. Будівництво нового та сучасного дошкільного закладу буде завершене вже в поточному році. Він зможе містити 90 дітей.  

Новий садочок буде розміщуватися в будівлі колишнього банку «Україна». Приміщення було покинутим з початку 90-х років. Проте його реконструкція стартувала тільки три роки тому. За районні кошти була розроблена проектна документація, а на роботи пішли також кошти з обласного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку.
Заступник голови Близнюківської РДА Станіслав Подереча зазначив, що зараз роботи були виконані на 75%. Перший поверх готовий майже на 90%, тривають роботи на другому. Садочок буде розрахований на 90 місць. Там навчатимуться чотири групи.  

Також голова ХОДА додала, що розвитку освіти в регіоні приділяється особлива увага. Саме Харківщина вже четвертий рік тримає першість  за якістю та доступністю освіти. Сфера освіти відновлюється. В планах на поточний рік провести роботи на близько 80 школах та дитячих садках. Також планується купити нову оргтехніку та меблі. Для забезпечення заходів освіти належною увагою використовуються всі можливості. Мова йде не тільки про кошти з обласного та державного, а й місцевих бюджетів, які збільшилися завдяки децентралізації.  

Нагадаємо, що за останні роки в Харківській області було відкрито 66 дитячих садків. Також з‘явилися 29 інформаційно-ресурсні центри, 24 ресурсні кімнати та 25 медіатек. Такі дані Світлична навела під час Координаційні раді з питань впровадження реформи у сфері освіти.

comments powered by HyperComments