На Харківщині триває незаконна вирубка дерев

Понеділок, 29 липня 2019, 11:32
В Харківській області тривають відпрацювання з метою встановлення фактів незаконної порубки лісу.
На Харківщині триває незаконна вирубка дерев

Протягом двох діб правоохоронцями були виявлені правопорушення у таких районах, як Нововодолазький, Харківський та Богодухівський. Як передає Відділ комунікації поліції Харківської області, поблизу села Василівське був зупинений  трактор з причепом. Там поліцейські виявили 21 сосен. Кожне дерево мало прикріплені пластикові бірки. Згідно документам, дерева належали одному з лісництв. Проте в процесі перевірки було встановлено, що накладна недійсна, а бірок не було в базі даних.     

За словами водія трактора, дерева він перевозив на прохання 38-річного знайомого, який працює у лісництві. Він надав роздруковану товарно-транспортну накладну та заявив, що дерева були придбані для нього. Особу чоловіка вже встановили. Слідством було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

26 липня правоохоронці зупинили автомобіль «ЗІЛ», де перевозились дерева. Перевірка за вказаним фактом триває. 27 липня у Богодухові було затримане авто, завантажене 6 кубометрами дубу. Документи на дерева водієм не були надані. Саме авто з деревиною помістили на майданчик тимчасового зберігання транспорту. Правоохоронці вирішують питання щодо накладення арешту. Слідство відкрило кримінальні провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Співробітники поліції встановлюють суму завданих збитків. З‘ясовується походження дерев та усіх обставин подій. В поліції повідомили, що в регіоні проводяться заходи про припиненню незаконної  вирубки дерев.

Нагадаємо, що в Харківській області в черговий раз була зафіксована незаконна вирубка лісу. У Первомайському районі співробітники поліції затримали двох чоловіків, які незаконно нарубали дерев в лісі. Тоді поліцейські проводили відпрацювання, спрямовані на запобігання знищення лісу.

comments powered by HyperComments