Ремонти будемо продовжувати, в тому числі ремонт дороги Ізюм – Борова – Світлична

П'ятниця, 2 серпня 2019, 11:12
Про це голова ХОДА заявили під час прийому громадян в обласній інфекційній лікарні.
Ремонти будемо продовжувати, в тому числі ремонт дороги Ізюм – Борова – Світлична

За допомогою звернулося близько 15 співробітників дорослої та дитячої інфекційних лікарень. Лікарі та медсестри задавали питання , що стосуються соціального захисту, охорони здоров'я та житлово-комунального господарства. Також вони стосувалися ремонту доріг і роботи транспорту в області.

Так, медсестра Світлана Аліхнович мала скарги щодо роботи перевізників на маршруті, між Циркунами та Харковом. Там не дотримується графік, люди змушені дуже довго чекати на транспорт. А деякі автобусу є надто переповненими. З цим питанням тепер має розібратися Департамент економіки та міжнародних відносин ХОДА розібратися в ситуації. За словами Світличної, тут потрібно провести переговори з перевізником. Треба зважати на скарги людей і знайти взаєморозуміння в цьому питанні. Пасажири мають отримати комфортні умови. І в годину пік має курсувати додатковий транспорт. Необхідність щодо збільшення кількості рейсів у години пік має бути внесена до умов конкурсу при визначенні перевізника, який обслуговує маршрут.

Були питання щодо ремонту доріг та мостів регіону, в тому числі шляхопроводу в селі Андріївка Балаклійського району, а також дороги Ізюм - Борова. За словами Світличної, регіон може похвалитися  найбільшою протяжністю доріг в країні, проте більшість шляхів знаходиться у вкрай поганому стані. Першочергово ремонтуються головні транспортні артерії. Вже були відновлені шляхи до таких населених пунктів, як Куп'янськ, Охтирка, Ізюм, тривають роботи на автошляху до Лозової.

Як зазначила голова ХОДА, дороги місцевого значення перебувають на балансі області другий рік. Надходить фінансування з держбюджету, виділяється з обласного та залучаються місцеві. Ремонтні роботи будуть тривати. Мова в тому числі іде про ремонт дороги Ізюм - Борова. Можливо, він буде проводитися частинами. Планомірно будуть закладатися всі дорожні роботи в обласну програму, щоб за 3 - 5 років у регіоні були хороші дороги.

Молодша медсестра Наталії Харченко попросила відновити курсування однієї з електричок напрямку Харків - Золочів. Світлична дала обіцянку звернутися до керівництва Південної залізниці, а в разі невдачі – до «Укрзалізниці». Лікар-лаборант відділення інтенсивної терапії Світлана Макарченко просила допомоги в освітленні вулиць смт Покотилівки.

За словами голови ХОДА, в 2019 та на початку 2020 року буде відпрацьована проектна документація, розглянуться наявні можливості у місцевому та обласному бюджетах. Другий рік поспіль на Харківщині реалізується програма «Енергія світла». Цього року має бути освітлено близько 90 вулиць і 3600 під'їздів. Також приділяється увага освітленню парків та громадських місць. Загалом, всі вищезгадані питання взяті на контроль керівники профільних департаментів ХОДА.

Нагадаємо, що 1 серпня Світлична перевірила хід відновлювальних робіт у двох обласних лікарнях – дорослій та дитячій інфекційних. Там вона заявили, що ремонтні  роботи там триватимуть і надалі.

Крім того, голова ХОДА Юлія Світлична закликала мешканців регіону пройти вакцинацію проти дифтерії та правцю. Під час візиту до обласної інфекційної лікарні вона зробила собі щеплення від цих хвороб. Таким чином нею була виказана підтримка Всеукраїнській акції «Вакциновані – значить захищені».

comments powered by HyperComments