В найближчі два роки будемо посилено фінансувати гуманітарну сферу – Світлична

П'ятниця, 9 серпня 2019, 16:41
Голова ХОДА Юлія Світлична провела прийом громадян в АТ «Трест «Житлобуд-1».
В найближчі два роки будемо посилено фінансувати гуманітарну сферу – Світлична

9 серпня Юлія Світлична здійснила робочий візит до офісу однієї з найбільших будівельних компаній області. Там вона поговорила з керівниками і співробітники «Житлобуду-1», а також привітала їх з Днем будівельника.

Вона підкреслила значення, яке відіграє компанія в реалізації соціальних і культурних проектів на Харківщині. Вона, зокрема, відзначила реконструкцію харківської філармонії та будівництво онкологічного комплексу. Також того дня близько 15 співробітників тресту звернулися зі своїми проханнями та питаннями, що стосуються, наприклад, соціального захисту, охорони здоров'я, житлово-комунального господарства, транспорту тощо.

Провідний інженер підприємства Ігор Рибкін запитав про ремонт дороги Харків – Балаклія. Світлична запевнила, що ремонт на цій ділянці був частково проведений – в 2018 році було відновлено більше 20 км покриття. У поточному році роботи будуть тривати. Завершення ремонту заплановане на вересень.

Цікавилась ремонтом покриття на вулиці Козацькій у смт Нова Водолага ще один співробітник «Житлобуду-1». Голова ХОДА обіцяла звернутися до глави місцевої ОТГ. Ця дорога є її комунальною власністю. Майстриня Ірина Романова просила провести ремонт у терапевтичному відділенні Валківської ЦРЛ. Світлична повідомила, що ремонт в лікарні вже частково був проведений в попередні роки. Роботи на цьому не припиняться.

За словами Світличної, область змогла залучити фінансування Європейського інвестиційного банку для  ремонту Валківської ЦРЛ. Близько 15 мільйонів гривень спрямують на ремонт даху та утеплення фасаду. Також для Валківської лікарні буде придбаний томограф.

«У цілому найближчі два роки будемо посилено фінансувати гуманітарну сферу» – запевнена голова ХОДА.

Найближчим часом має вирішитися питання ремонту водопроводу в селі Сіряки Дергачівського району, яке порушила інженерка Юлія Груздова. Світлична запевнила, що розвитку Дергачівського району приділяється велика увага, різноманітні роботи заплановано на більш ніж 40 об'єктах у цьому районі.

Також голова ХОДА запевнена, що про питання водопостачання села Сіряки відомо. Проводиться підготовка всієї технічної документації, необхідних інженерних та дозвільних узгоджень. Солоницівська селищна рада надала кошти для забезпечення ремонту в повному обсязі. Світлична прогнозує, що 1,5 - 2 місяці документація буде готова й роботи можуть розпочатися. Вона також висловила сподівання, що до кінця року вони будуть завершені.

Нагадаємо, що сьогодні голова ХОДА здійснила робочий візит до Краснокутського району. Вона здійснила перевірку робіт на об‘єктах, де проходить ремонт та будівництво. Крім того, за її участі пройшла нараду з місцевими керівниками. Також Світлична поговорила з представниками громади району.

comments powered by HyperComments