На Харківщині четверо людей постраждали внаслідок пожеж

Вівторок, 27 серпня 2019, 13:27
19 по 26 серпня підрозділи ДСНС здійснили 524 виїздів заради порятунку людей та матеріальних цінностей.
На Харківщині четверо людей постраждали внаслідок пожеж

З них 327 виїздів – це ліквідація пожеж та загорянь, 25 – надання допомоги населенню та ліквідація наслідків ДТП, 23 – ліквідація застарілих боєприпасів, 28 – на чергування. Ще 121 виїзд перепав на інші випадки. Четверо людей постраждали внаслідок пожеж, ще сімох (серед них були двоє дітей) вдалося врятувати. Також рятувальники провели евакуацію тринадцяти осіб.

245 перепали на природні екосистеми області. А 9 сталися безпосередньо у лісових масивах. Тільки протягом останньої доби сталося 55 пожеж на відкритій місцевості, якими було знищено близько 40 га сухої рослинності. Під такої пожежі тракторист отруївся чадним газом. Ним проводилося оборювання осередку горіння стерні та трави задля порятунку сусіднього поля. Загоряння сталося сталася близько 13:00 у селі Каплунівка. Постраждалого доправили до лікарні.

Піротехніки 23 виїжджали заради розмінування застарілих боєприпасів. Вони виявили та знешкодили1417 боєприпасів, серед яких були 2 авіабомби, 57 артснарядів, 55 мінометних мін та 1300 набоїв. Більша частина була знайдена неподалік селища Жихор.

Нагадаємо, що на Харківщині було оголошене попередження про пожежну небезпеку в природних екосистемах. Рятувальники  закликали мешканців регіону не допускати провокацій пожеж на відкритих територіях та дотримуватися простих правил безпеки у природних екосистемах.

comments powered by HyperComments