Пошкоджений міст по окружній дорозі Харкова мають відновити до початку холодів

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 30 серпня 2019, 16:28
Мова йде про міст на під‘їзді до аеропорту «Харків», який був частково зруйнований 25 серпня.
Пошкоджений міст по окружній дорозі Харкова мають відновити до початку холодів

Про це розповів заступник начальника з розвитку автомобільних доріг в Харківській області Сергій Пляка під час свого брифінгу. За його словами, на даний момент дорожники вже визначились з першочерговими заходами, які мають не допустити подальше руйнування моста. Зокрема, зараз там стартував монтаж перших конструкцій. Облаштування нового асфальтобетонного покриття мають провести до перших холодів. На ремонтні роботи має піти близько трьох місяців.

В межах проведення ремонтних робіт були встановлені пости чергування. Щоправда, дорожнім службам проблеми доставляють деякі громадяни, які дозволяють собі ламати огорожі, погрожувати працівникам чи красти ліхтарики зі світлових маячків. Частина з них ще демонструє ознаки алкогольного сп‘яніння. Через це чергування буде цілодобовим, в ньому братимуть участь правоохоронці. Дошкуляють дорожникам і громадяни, яким конче необхідно сфотографуватися біля тієї діри.

Також Сергій Пляка посилаючись на експертів розповів про причини, через які міг статися обвал мосту:

«З моменту детального вивчення споруди визначено, що деякі елементи споруди, які були збудовані в 1977 році, спроектовані та збудовані невідповідно до норм, – розповів він, – я  на цьому наголошую офіційно. Типові деталі не в повному обсязі розміщалися так, як вони повинні були розміщатися. Висновок експерта – «виявити цей дефект будівництва або проектування під час експлуатації за весь строк його служби та обстежень неможливо». Причиною руйнування вказаної споруди стало наступне: при першому обстеженні місця обвалу ми бачили слід гальмування великого вагового транспорту, який починався від другого прогону, переходив третій і на четвертий». 

Нагадаємо, що позавчора надійшла новина, що на пошкодженому шляхопроводі зміцнять конструкції. Фахівці кількох проектних організацій обстежували шляхопровід. Рух авто на ділянці був перекритий. Закриту ділянку об’їжджають по шляхопроводу через Баварію та Пісочин.

comments powered by HyperComments