Ремонти харківських доріг доходять до свого завершення

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 30 серпня 2019, 18:46
Перший заступник директора державного підприємства «Дороги Харківщини» Сергій Литвинець ровів про стан виконання ремонтних робіт місцевої мережі доріг.
Ремонти харківських доріг доходять до свого завершення

На сьогоднішній день по поточному середньому ремонту було виконано роботи на 88 об’єктах. Всього на 2019 рік було затверджено 90. Вже закінчуються роботи з поточного середнього ремонту. Роботи тривають хіба що на автомобільній дорозі під‘їзду до села Лазаренки Дергачівського району, закінчуються роботи на автодорозі Валки –Пархомовка. Що стосується будівництва дороги навколо Лозвової, то в понеділок вже планують там накласти верхній шар асфальтобетону. Після чого будуть проведені роботи з укріплення узбіччя, нанесення розмітки та встановлення дорожніх знаків.

Тривають роботи на мосту через річку Сіверський Донець. На сьогоднішній день там було відновлено 11 прольотів. На місцевій мережі кожного дня працює близько 35 ремонтних бригад, майже в кожному районі проходять роботи з ліквідації ямковості. Всі роботи проходять згідно утвердженому графіку.  

В свою чергу заступник начальника з розвитку автомобільних доріг в Харківській області Сергій Пляка розповів, що дорожні роботи, затверджені постановами Кабіну, знаходяться на завершальному етапі. Мова йде про такі дороги, як Дергачі – Козача Лопань, Харків – Вовчанськ, Старий Мерчик – Красний Кут, Чугуїв – Печенеги – Великий Бурлук. Зараз там наносять дорожні розмітки. На деяких об‘єктах, як то Харків – Вовчанськ, будуть облаштовані додаткові в‘їзди та виїзди. На це було залучено додаткове фінансування.

В роботі залишаються три об‘єкти. Один з них – це окружна дорога в районі Екопарку, там готуються до облаштування надземного пішохідного пішоходу. Також облаштовують додаткові смуги при в‘їзді до Екопарку. І основне – це відновлення дороги Мерефа – Лозова – Павлоград. Там по одній зі сторін залишилось облаштувати асфальтобетонне покриття.

Нагадаємо, що пошкоджений міст по окружній дорозі Харкова мають відновити до початку холодів. Мова йде про міст на під‘їзді до аеропорту «Харків», який був частково зруйнований 25 серпня. На даний момент дорожники вже визначились з першочерговими заходами, які мають не допустити подальше руйнування моста.

comments powered by HyperComments