Теракт біля Палацу Спорту: Обвинувачені залишаться в СІЗО

Середа, 4 вересня 2019, 18:42
Обвинуваченим у теракті, в результаті якого в 2015 році загинули чотири людини, продовжили запобіжного заходу на два місяці.
Теракт біля Палацу Спорту: Обвинувачені залишаться в СІЗО

Запобіжний захід підозрюваним в теракті, скоєному в лютому 2015 року, продовжено на два місяці. Про це пише МедіаПорт з посиланням на прес-секретаря прокуратури Харківської області Віту Дубовик.

«Клопотання обвинувачених зі зміни та скасування запобіжного заходу суд відхилив. Тримання під вартою без застави продовжили ще на два місяці», - розповіла вона.

Довідка: 22, лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. В результаті теракту загинули 4 людини - відомий активіст Євромайдану Ігор Толмачов, 15-річний Данило Дідик, 18-річний Микола Мельничук та підполковник міліції Вадим Рибальченко.

Прокуратурою було порушено кримінальну справу за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт). Розслідування доручено СБУ за підслідністю. 26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітниками Служби безпеки України затримано трьох жителів області по підозрі в здійсненні теракту 22 лютого.

Всім трьом оголошено підозру за ч.3 ст.258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. 22 квітня 2015 року обвинувальний акт був направлений до Фрунзенського райсуду Харкова.

 

comments powered by HyperComments