На Харківщині планують підвищити якість вищої освіти

Четвер, 5 вересня 2019, 15:21
Про це розповів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час брифінгу, присвяченого планам на поточний навчальний рік.
На Харківщині планують підвищити якість вищої освіти

Зокрема, він акцентував увагу на запровадженні нових технологій у сфері навчання. За словами заступника голови ХОДА, заходи, які будуть запроваджуватися разом з місцевими вишами, спрямовані на підвищення якості вищої освіти. Зокрема, мова буде йти про надання освітніх послуг іноземним громадянам. Він зазначив, що Харківська область посідає перше місце за кількістю студентів-іноземців. Тому в регіоні не хочуть провідні позиції у даному напрямку, адже це приносить серйозні інвестиції не тільки у сферу освіти, ай в економіку.

У поточному році зусилля спрямують на збільшення переліку країн, де будуть визнаватися дипломи харківських вишів. Тому зараз серйозно постає питання на рахунок відкриття нових і розвитку наявних інноваційних структур. Мова йде про центри підтримки трансферів технологій, підтримки інновацій, колективного користування науковим обладнанням.

Бабічев розповів, що минулого року було відкрито близько 15 інноваційних центрів. Робота у цьому напрямку буде тривати і надалі. Зокрема, тут мова йде про оновлення матеріально-технічної бази закладів вищої освіти.

Він також зазначив, що за останні декілька років було відкрито близько 100 нових лабораторій у вишах області. На це в тому числі пішли кошти з державного бюджету. Але більшою мірою цьому сприяла співпраця з бізнесом, комерційними підприємствами, роботодавцями.

Нагадаємо, що в поточному році заплановано придбали сім шкільних автобусів, до кінця року буде придбано ще двадцять. При чому, дванадцять з них мають бути пристосовані до потребі дітей з інвалідністю.

comments powered by HyperComments