У Харкові демонтували встановлену вчора меморіальну дошку генералу КДБ

Вівторок, 5 листопада 2019, 17:12
Меморіальну дошку генерал-майору Юрію Шрамку демонтували сьогодні, 5 листопада.
У Харкові демонтували встановлену вчора меморіальну дошку генералу КДБ

Табличку із барельєфом привезли на поріг Харківської міськради і залишили там у перевернутом стані, повідомляє МедиаПорт.  Чи зверталися до поліції з цього приводу після, у відділі комунікації облуправління поліції пообіцяли повідомити згодом. 

У пресслужбі Харківської міськради повідомили, що ініціатором встановлення дошки був харківський клуб «Генерал». В мерії погоджували встановлення пам'ятного знаку. Чи забрали дошку на зберігання, не повідомили.

«Вчора дошку кадебісту Шрамку встановили. Сьогодні її вже нема. Очікувано», - написали на своїй сторінці у соцмережі активісти ГО «Світанок».

Нагадаємо, дошка була відкрита вчора, 4 листопада.

«Очевидно, користуючись "миротворчою" політикою центральної влади і "безголов'ям" Харківської Облдержадміністрації, колишні недобиті гебісти вирішили, під шумок кернесовських перейменовувань і відновлювань пам'ятника Жукову, вшанувати і свого кривавого генерала.

Нас би здивувала відсутність реакції Генпрокурора, МВС та СБУ на меморіальну дошку чекісту в Харкові, якби не реваншистська позиція нової влади, яка демонструє, як мінімум неповагу до української історії.

Грубе порушення закону про декомунізацію, де чітко прописано, що діє заборона на вшанування "співробітників органів держбезпеки всіх рівнів", означає, що нащадки чекістів, які мільйонами винищували українців, ця повзуча контрреволюція, піднімає голови в Харкові. Це ті люди, як і їх кумир Путін, мріють про відновлення своєї кагебістської імперії, або хоча б ХНР у Харкові», - пише Правий Сектор/Харківщина.

 

comments powered by HyperComments