«Відносимось до людей, як до скота» - Зеленський про ситуацію на ХАЗі

Середа, 6 листопада 2019, 14:03
Президент України Володимир Зеленський пообіцяв розібратися у насущних проблемах Харкова.
«Відносимось до людей, як до скота» - Зеленський про ситуацію на ХАЗі

Про це він сказав на робочій нараді, що відбувається сьогодні на ХАЗі, повідомляє кореспондент «Варти».

За словами Президента, він поспілкувався з працівниками заводу і закцентував увагу на те, що люди працюють в заводських приміщеннях, де температура взимку була 0 градусів.

«Чому у Харкові у будь-якій будівлі дуже холодно? Хотів запитати і мера, і голову державної адміністрації. Мені сказали, що взимку люди працювали в приміщенні, де була температура 0 градусів. Ми як до скота до людей ставимося, а потім хочемо, щоб вони поважали владу, поважали Україну, щоб вони нікуди не їхали і щоб підприємства у нас працювали», - сказав він.

За словами Зеленського, він «у шоці» від стану вітчизняного «Укроборонпрому».

«У нас більше 10% підприємств "Укроборонпрому" знаходяться на Харківщині. Зараз ми були на авіаційному заводу, на легендарному заводі Малишева. Я в шоці. Нам сказав директор заводу, що з 2009 року один танк побудували. А за радянських часів було 900 танків на рік.

Заборгованість по зарплатах страшна – до 4 років. Дуже низька заробітна плата. Наприклад, на авіаційному заводі – 3,5 тисячі гривень. Як може людина поважати себе і працювати на державу?», - сказав він.

Нагадаємо, у свій попередній візит Володимир Зеленський  акцентував увагу, в першу чергу, правоохоронців на незаконну вирубку лісу в Харківській області. Напередодні приїзду Президента минулого тижня був затриманий директор Гутянського лісгоспу Віктор Сиса, якого він викликав після візиту до Харкова до себе на килим. Але вже позавчора Сиса вийшов із СІЗО під заставу у 5 мільйонів гривень.

comments powered by HyperComments