У День пам’яті жертв Голодоморів замисліться над минулим заради майбутнього – Світлична

Субота, 23 листопада 2019, 15:44
У Музеї пам’яті жертв Голодомору відвідувачі зможуть побачити унікальні предмети, документи та світлини тих часів, що були зібрані з усієї Харківської області.
У День пам’яті жертв Голодоморів замисліться над минулим заради майбутнього – Світлична

Відвідати музей та вшанувати пам’ять загиблих запросила екс-губернатор Харківської області Юлія Світлична. Вона нагадала, що експозиція музею унікальна і є одною з небагатьох в Україні.

«Відвідайте його. Відчуйте біль. Вшануйте пам’ять тишею. Замисліться над минулим заради майбутнього!», - написала вона на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Нагадаємо, музей було відкрито 24 листопада минулого року. Музей розташований поруч із Меморіалом жертвам Голодомору на території села Черкаська Лозова Дергачівського району. До речі, самє Юлія Світлична ініціювала створення на Харківщині такого музею. За її сприяння та при об’єднані зусиль обласної та місцевої влади у області змогли створити Музей пам’яті жертв Голодомору.

Нагадаємо також, що 82% громадян вважають, що Голодомор 1932-33 рр. був геноцидом Українського народу. Тих, хто не підтримує цю тезу, – 11%, вагаються – 7%. У порівнянні із минулим роком дещо зросла кількість тих, хто однозначно погоджується із цим твердженням.

73% опитаних зазначили, що цього року планують запалювати свічку у День пам'яті жертв Голодомору в пам’ять про загиблих від голоду. 20% сказали, що не будуть цього робити. Порівняно із минулим роком кількість тих, хто має намір запалити свічку, дещо зросла.

comments powered by HyperComments