Кучер «плаває» в багатьох питаннях в управлінні регіоном – заступник голови Облради

Вівторок, 3 грудня 2019, 17:11
Жителі Харківської області не можуть чекати, коли у нового керівника ХОДА з’явиться команда фахівців і він почне працювати.
Кучер «плаває» в багатьох питаннях в управлінні регіоном – заступник голови Облради

Про це в інтерв’ю «Харків.Коментарії» сказав заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач.

«Можу сказати з упевненістю, що він «плаває» в багатьох питаннях в управлінні регіоном. На Харківщині багато проблем, які треба вирішувати в терміновому порядку. Регіон живе тут і зараз, і проблеми треба вирішувати оперативно», - сказав він, відповідаючи на питання кореспондента про перші кроки Кучера на посту голови ХОДА.

Також Скоробагач вважає неконструктивною співпрацю нового губернатора с депутатами облради. За його словами, за два дня до сесії ще не узгоджено багато важливих питань бюджету на наступний рік, а програма соціально-економічного розвитку регіону відправлено на доопрацювання.

«Я не можу назвати роботу Олексія Кучера з депутатським корпусом облради конструктивною. Перед сесією пройшли засідання профільних депутатських комісій, і, у підсумку, один з найголовніших документів, за яким регіон буде жити в наступному році, - Програму соціально-економічного розвитку - відправили на доопрацювання. На даний момент ця програма не готова до затвердження на сесії. Є також багато питань і до бюджету, який планується приймати на наступний рік. Все це навряд чи говорить про конструктивну взаємодію двох гілок влади», - сказаві він.

При цьому Скоробагач не виключає, що на сесії депутати можуть висловити недовіру новому губернатору.

Спочатку ми маємо розглянути всі ті виправлення, які будуть внесені в програму і бюджет, щоб зрозуміти пріоритети роботи губернатора. Я не виключаю, що може бути і такий підсумок, про який ви запитуєте», - сказав він.

Нагадаємо, ввечері 19 листопада Управління комунікації Національної поліції України поширило інформацію про те, що поліція викрила групу осіб, які створили фіктивні підприємства для використання їх реквізитів і рахунків у злочинних схемах. За відомостями поліції, один із заступників керівника Харківської обласної ради причетний до лобіювання інтересів злочинної групи, яка, використовуючи комунальні підприємства Харківської обласної ради та різних підрозділів Харківської ОДА, отримувала перемоги у тендерах та закупівлях підконтрольними суб’єктами господарювання. У фігурантів проводять обшуки.

В коментарі Depo.Харків заступник голови облради Володимир Скоробагач заперечив наявність до нього офіційних претензій з боку правоохоронних органів України

comments powered by HyperComments