ДТП на Сумській: Верховний Суд прийняв касацію Дронова

Середа, 25 грудня 2019, 09:53
Після доопрацювання ВСУ прийняв касацію захисника Генадія Дронова, засудженого харківським судом до 10 років позбавлення волі.
ДТП на Сумській: Верховний Суд прийняв касацію Дронова

Про це пише «Цензон.нет» з посиланням на захисника потерпілих Ларису Матвєєву.

«Верховний Суд України прийняв до розгляду касаційну скаргу Геннадія Дронова на вирок Київського райсуду Харкова від 26 лютого 2019 року та постанову Харківського апеляційного суду від 14 серпня 2019 року», - сказала вона.

Нагадаємо, у листопаді адвокат засудженої у справі про ДТП у Харкові Олени Зайцевої подала до Верховного Суду касаційну жалобу на рішення Харківського апеляційного суду. Вона просить скасувати вирок, а провадження закрити. Або зменшити термін ув'язнення до 5 років умовного покарання. 

18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумській і провулка Мечникова в центрі Харкова зіткнулися позашляховик Lexus RX, яким керувала Зайцева, і Volkswagen, за кермом якого був Дронов. В результаті ДТП загинули шестеро людей і ще п'ять отримали поранення.

Судовий розгляд справи тривав більше року і завершилося 19 лютого. За цей час відбулося близько 60 засідань.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харків визнав Олену Зайцеву і Геннадія Дронова винними і засудив обох до 10 років позбавлення волі. Таким чином, обвинуваченим призначили максимальну міру покарання.

comments powered by HyperComments