Суд дозволив хабарнику Сисі зняти електронний браслет

П'ятниця, 3 січня 2020, 17:14
Вищий антикорупційний суд України змінив запобіжний захід голові «Гутянського лісгоспу» Віктору Сисі, який намагався дати детективу НАБУ хабар в 100 тисяч доларів.
Суд дозволив хабарнику Сисі зняти електронний браслет

Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Нагадаємо, директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису затримали 30 жовтня за спробу дати хабар в 100 тисяч доларів (приблизно 2,5 млн грн) слідчому НАБУ. За ці гроші Сиса хотів «вирішити питання» про закриття кримінального провадження щодо незаконно відчуження великих обсягів деревини, що належала лісгоспу, а також про продаж лісоматеріалів за заниженими цінами.

1 листопада Сисі оголосили підозру за ч. 3 ст. 369 КК України - дача неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті - до 8 років в'язниці.

Пізніше директор НАБУ Артем Ситник розповів, що Сиса при спробі підкупу детектива НАБУ переплутав пакети з грошима і приніс не 100 тисяч доларів, а 110 тисяч.

2 листопада Сису заарештували на два місяці з можливістю вийти під заставу в 5 млн. грн. Заставу внесли родичі Сиси і він вийшов із в'язниці.

Лісничому заборонили виїжджати із Золочева за винятком поїздок на роботу, а також зобов'язали утриматися від спілкування зі свідками, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.

Термін дії запобіжного заходу минав минулого тижня.

Прокурор САП Ігор Гарванко просив його продовжити. Однак суд врахував, що Сиса не намагався ховатися і здав паспорти, а також потребує медичної допомоги. Тому суддя постановив зняти з Сиси електронний браслет.

Рішення буде діяти до 31 січня.

 

comments powered by HyperComments