Польський банк надасть кредит на будівництво ТРЦ в центрі Харкова

Понеділок, 6 січня 2020, 10:43
Польський банк BGK надасть 53,6 млн євро кредиту ТОВ «ТРЦ Нікольський» на будівництво у Харкові торговельно-розважального комплексу.
Польський банк надасть кредит на будівництво ТРЦ в центрі Харкова

Як пише «Укрінформ» з посиланням на польський сайт Будівництво Interia.pl, «ТРЦ Нікольський» здійснюватиме польська компанія Unibep S.A.

«Однією з вимог надання кредиту є гарантування, що мінімум 40% послуг та продуктів, необхідних для реалізації договору, походитиме з Польщі», - підкреслює банк.

За словами голови правління Unibep S.A Лешека Голомбєцького, українська сторона хоче, щоб польська компанія реалізувала інвестицію «під ключ». Він вважає інвестицію безпечною, оскільки страхувальником інвестиції є польська корпорація страхування експортних кредитів (KUKE).

У банку BGK зауважили, що це вже другий кредит, наданий польській компанії Unibep S.A. на будівництво ТРЦ в Україні. В листопаді 2018 року банк виділив 41 млн євро кредиту під будівництво торговельно-розважального комплексу в Києві.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк надасть Харкову кредит в розмірі 160 мільйонів євро на будівництво «зеленої» лінії метрополітену в бік аеропорту.

Проект «Продовження метрополітену в м. Харкові» включає будівництво двох станцій - «Державінська» та «Одеська», Олексіївського електродепо і закупівлю рухомого складу. Проект реалізується за рахунок кредитних коштів ЄБРР (160 млн євро) і ЄІБ (160 млн євро).

comments powered by HyperComments