Повідомлено про підозру родичці директора ДП «Гутянське лісове господарство»

Субота, 18 січня 2020, 11:29
Повідомлено про підозру жінці, яка перешкоджала професійній діяльності журналістів (ч. 3 ст. 171 КК України).
Повідомлено про підозру родичці директора ДП «Гутянське лісове господарство»

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

28 серпня 2019 року на працівників одного з каналів, які знімали відеосюжет про факти незаконної вирубки лісу, здійснили напад. Жінка з групою інших осіб підбігла до журналістів, почала закривати об’єктиви відеокамер, штовхати працівників ЗМІ. Крім того, вона своїм тілом заблокувала виїзд автівки, яка належить журналістам, поки її подільники проколювали колеса машини, вимагаючи видалити відзнятий матеріал.

Сьогодні, 17 січня 2020 року, жінці  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 171 ККУ, — перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.    

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
                               
Якщо вину вказаної особи буде доведено, їй загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Ще чотирьом чоловікам також оголошено про підозру за ч. 3 ст. 171 ККУ, трьом з них обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Московський районний суд частково задовольнив клопотання прокуратури та обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту директору ДП «Гутянське лісове господарство».



 

comments powered by HyperComments